folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Biostaki Ahci Ve İde Seçenekleri Ne İşe Yarıyor

Biostaki Ahci Ve İde Seçenekleri Ne İşe Yarıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, Biosun sata disk ayarları menüsü altında ahci ide bi seçenek daha vardı onun adı aklımda kalmadı, bu seçenekler ne işe yarıyor bende ide aktif,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

IDE : Eski diskler içindir, şu yaprak döner gibi olan uzun şerit kabloları kullanır. 
    AHCI : Yeni diskler içindir, hızlıdır bununla birlikte hot plug gibi özellikleri destekler.

Modu değiştirirsen format atmak zorunda kalabilirsin zira yüklediğin sistem IDE driverlarıyla kurmuştur kendini.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Modu değiştirdikten sonra Windows Repair çakınca driver'ları kuruyor hacı.

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Modu değiştirdikten sonra Windows Repair çakınca driver'ları kuruyor hacı.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Valla SSD aldıktan sonra ahci'ya geçtim Windows'u açamadım doğal olarak.  10 kere falan reset attıktan sonra nasıl bastıysam Windows repair menüsü geldi. Bir deneyeyim dedim, bootladı sonra dsfasf.

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Yok iligli değerleri değiştirmedim tam olarak ne işe yaradığını merak ettim,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Valla SSD aldıktan sonra ahci'ya geçtim Windows'u açamadım doğal olarak.  10 kere falan reset attıktan sonra nasıl bastıysam Windows repair menüsü geldi. Bir deneyeyim dedim, bootladı sonra dsfasf.

windows 8.1 bi garip zaten, laptoptaki ssd yi yeni laptopa taktım nasıl olduysa sistem açıldı driver sıkıntısı çıkarmadan. Bu sefer birşeyleri doğru yapmış microsoft

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ankistizm
    ankistizm's avatar
    Erkek

windows xp sp2 nin orjinal diskini yukleyim dediğinde anlarsın ne işe yaradıgını xp orjinal loader bootu sata driveri içermez dolayısıyla kurulum ekranında diskin görünmez dolayısıyla formatlayamaz ve yukleyemezsin yeniden cözümse basittir sata sürücüyü entegre edebilir yada daha basiti biostan ide secer yuklersin ahciyi secersen xp calısmaz yada ideyi secersen acılmaz pc diye bişey basıma gelmedi ama sanmıyorum xp sp3 de bile sata driveri varsa win7 hem sata hem ide driveri içerir sıkıntı xp loader sata driveri içermez

Toplam Hit: 1083 Toplam Mesaj: 8