folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Bir Amcanin Emekliligi İle İlgili Bir Soru

Bir Amcanin Emekliligi İle İlgili Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Yasli bir amca var. Gencliginden beri hep calismis ancak sigorta girisi cok gec yapilmis./

Elinde o zamanlardan kalma soforler cemiyetine uyeligi ile ilgili bir belge var. Bu yolla sigortaya dair bisiler cikarda emekli olabilir miyim diye sordu.

Bende bu islerden anlamadigim icin bir tahribata danisayim dedim. Acaba bilgisi olan aydinlatabilir mi ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Bir muhasebeciye sor (varsa tanıdığın) Genelde yaş doldurması gerekiyor. Tabi bir de çalışma saatleri dolmuş olacak. Yada doğrudan sigortaya gitsin ve ne zaman nerelerde çalışmış, söylesin. Evrak isterlermi? bilmiyorum. Yeni kimliği varsa hiç fazla araştırmazlar. Tak diye çıkıyor bilgisayardan.

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

35 yıldır yaptığım en büyük hata sigortamı yatırmadım . 1300-1400 gün anca var . şimdi emekli olcam desem mecbur 15 yıl çalışmam lazım yada prim ödemem gerekiyor . 

GENÇLER maddi durumunuz varsa çalışmasanız bile  isteğe bağlı olarak ödeyin. 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Yaş sınırı, sigorta girişine göre 50-55 ile başlıyor. 65 ile sorgusuz sualsiz emekli olabilir. Çalışma günleri sigorta giriş tarihine göre 5300 günden başlıyor. Yıl olarak yaklaşık 20-25 yıl yapar (tatil günleri dahil/hariç) E devlet şifresi varsa, oradan sen de bakabilirsin (yanlışım yoksa)

emrah20 tarafından 19/Ara/17 21:19 tarihinde düzenlenmiştir

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

Birader alo 170 i aciyorsunuz amcanin tc kimligini soyluyorsunuz ve burada sordugun sorunun aynisini telefondaki kisiye soruyorsun cevabini alirsiniz 

Benim bildigim sigorta girisi yapilmamis firmadan onayli yaziyla oluyor ama emin degilim

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 1271 Toplam Mesaj: 5
sigorta emeklilik