Bir Başkadır Bizim Kültürümüz
-
Japonlara bile öğretmişler...
http://www.youtube.com/watch?v=0Hbg7swspoI
-
bir anidir; izleyince aklima geldi. Ispanyolca dersi, hoca Dominic R.li, sinifin yarisi tanidik filan neyse, ing konusmak ta yasak, soktugumun ispanyolcasi da kasiyor ugrasip konusmak bir dert herneyse; japon cocuk bana donup dersin ortasinda yuksek sesle, "ta...koyayim" diyor, birden sinifin yarisi gulme krizine giriyor, tabii hoca bi haber ne dendiginden, sonra ders bitiyor' fransiz cocuk donup amerikali cocuga"bye bye o.cocugu" diyor, amerikali da; c u "i.ne" diyor, hayat boyle enteresan devam ediyor... Garip bir milletiz vesselam, kendim dahil bu milleti cozme cabalarim hala bir netice veremedi...:)
-
jerry bunu yazdı:
-----------------------------
bir anidir; izleyince aklima geldi. Ispanyolca dersi, hoca Dominic R.li, sinifin yarisi tanidik filan neyse, ing konusmak ta yasak, soktugumun ispanyolcasi da kasiyor ugrasip konusmak bir dert herneyse; japon cocuk bana donup dersin ortasinda yuksek sesle, "ta...koyayim" diyor, birden sinifin yarisi gulme krizine giriyor, tabii hoca bi haber ne dendiginden, sonra ders bitiyor' fransiz cocuk donup amerikali cocuga"bye bye o.cocugu" diyor, amerikali da; c u "i.ne" diyor, hayat boyle enteresan devam ediyor... Garip bir milletiz vesselam, kendim dahil bu milleti cozme cabalarim hala bir netice veremedi...:)
-----------------------------:D:D:D diyorum ya işte, bir başkadır bizim kültürümüz. japonyaya giden turist yer masasında yemek yer, amerikaya giden noel kutlar, ingiltereye giden sütlü çay içer, bize gelen ana avrat düz gitmek deyimini tam anlamıyla öğrenir...
-
Kufur olayi isin sakasi da; gercek anlamda Etkileme kapasitemizin yuksekligi gercekten cok etkileyici.
aslinda bunun sebebi, cok buyuk ama gercekten cok buyuk bir tarihimizin olmasi, orf'umuzun olmasi, gelenegimizin olmasi.
Dusunsenize, hangi milletin mayasi; Mevlana ile, Yunus Emre ile, Haci Bektas ile, Fuzuli ile, Ibn Sina ile, arap+fars+avrupa+asya+afrika kulturu ile harmanlanmis. Belki gunluk hayatta cok farketmiyosunuzdur ama bu inanilmaz bir ozellik, basli basina yuzlerce kitap konusu.
Unutmayin ki Dunya'nin en onemli projesi Turkiye'de uygulaniyor ve, Dunya'nin ayakta kalan son kalesi ozelligini hala koruyor:) Elbette, Bayrak dustugu yerden birgun tekrar kalkacaktir...
-
adamlar bizle dalga geçiyo hbr iniz yoq ama haklılık payları yoqda demiyorum