Bir C Programcığı
-
herhangi bri gün giriyorsunuz atıyorum 256. gunu(programcılar gününü) giriorsunuz size 13 eylül diye dönüyor kullanmak isteyen olursa
buyrun link:http://www.wupload.com/file/2673900997/Untitled1.exe
sorun olursa ilertirseniz sevinirim hatalı falan dönüyorsa mesela
SON NOTLAR: hiç -13 veya 365 ten büyük şeyler girmeyelim üşendim şimdi düzeltmeye
NOT2: hata aramaya kullanmı kontrol edersek sevinirim -
oldu mu şimdi gidip exe yi vermişsin kaynak kodu ver.
-
al hocam :D
#include <stdio.h> main(){ int gun=0; int sayisal_gun; int kalan_gun; int ay_sayisi=1; char *ay_adi; printf("yilin hangi gununu soruyorsunuz?\n"); scanf("%d",&sayisal_gun); int gunu_hesapla(int gunum) { int ay_sayisi=1; if(gunum>=31){gunum=gunum-31; ay_sayisi++;} if(gunum>=28){ay_sayisi++; gunum= gunum-28;} if(gunum>=31){ay_sayisi++; gunum=gunum-31;} if(gunum>=30){ay_sayisi++; gunum=gunum-30;} if(gunum>=31){ay_sayisi++; gunum=gunum-31;} if(gunum>=30){ay_sayisi++; gunum=gunum-30;} if(gunum>=31){ay_sayisi++; gunum=gunum-31;} if(gunum>=31){ay_sayisi++; gunum=gunum-31;} if(gunum>=30){ay_sayisi++; gunum=gunum-30;} if(gunum>=31){ay_sayisi++; gunum=gunum-31;} if(gunum>=30){ay_sayisi++; gunum=gunum-30;} if(gunum>=31){ay_sayisi++; gunum=gunum-31;} kalan_gun=gunum; return ay_sayisi; } ay_sayisi=gunu_hesapla(sayisal_gun); if(kalan_gun==0){ ay_sayisi--; if(ay_sayisi==2){kalan_gun=28;} else if(ay_sayisi==3){kalan_gun=30;} else if(ay_sayisi==5){kalan_gun=30;} else if(ay_sayisi==7){kalan_gun=30;} else if(ay_sayisi==9){kalan_gun=30;} else if(ay_sayisi==11){kalan_gun=30;} else{ kalan_gun=31; }} if(ay_sayisi==1){ay_adi="ocak";} else if(ay_sayisi==2){ay_adi="subat";} else if(ay_sayisi==3){ay_adi="mart";} else if(ay_sayisi==4){ay_adi="nisan";} else if(ay_sayisi==5){ay_adi="mayıs";} else if(ay_sayisi==6){ay_adi="haziran";} else if(ay_sayisi==7){ay_adi="temmuz";} else if(ay_sayisi==8){ay_adi="agustos";} else if(ay_sayisi==9){ay_adi="eylul";} else if(ay_sayisi==10){ay_adi="ekim";} else if(ay_sayisi==11){ay_adi="kasim";} else if(ay_sayisi==12){ay_adi="aralik";} else if(ay_sayisi==13){ay_adi="aralik";} printf("istediginiz gun \"%s\" ayinin %d. gunudur.\n",ay_adi,kalan_gun); system("pause"); }c komutudur
-
şubatın 4 yılda bir 29 çektiğini düşündüğümüzde program hatalı oluyor.. :D
-
ben de yeni başladım c ye 13. satırda (int gunum) kısmını ayrıca satır olarak alabilirmisin yoksa özel birşey mi oluyor öyle yapınca?
-
Böylesi olmaz mı peki? :D
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>int main()
{
int yil, gun, ay=1, x[12]={31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31}, i, toplamgun=365;
printf("Yil giriniz > ");
scanf ("%d", &yil);
if (yil%4==0) {x[1]=29; toplamgun=366;}
do
{
printf("Gun giriniz > ");
scanf ("%d", &gun);
} while (gun<1 || gun>toplamgun);
for (i=0; i<12; i++)
{
if (gun>x[i]) {gun-=x[i]; ay++;}
if (gun<=x[i+1]) break;
}
printf ("Sectiginiz gun %d yilinin %d. ayinin %d. gunudur.\n", yil, ay, gun);
system ("PAUSE");
return 0;
}Ufak tefek hataları varsa düzeltirsiniz bi iki denedim çıkardığı sonuçlar doğru gibi, artık yılları da hesaba katıyo.
-
bu yüzden c# kullanıyorum
int yil = 2012; int eklenecekgun = 256; MessageBox.Show(new DateTime(yil, 1, 1).AddDays(eklenecekgun).ToString("dd MMMM yyyy")); -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------bu yüzden c# kullanıyorum
int yil = 2012; int eklenecekgun = 256; MessageBox.Show(new DateTime(yil, 1, 1).AddDays(eklenecekgun).ToString("dd MMMM yyyy"));
-----------------------------benim c öğrenmem gerekiyor ama onun için yaptım
-
oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------Böylesi olmaz mı peki? :D
#include
#includeint main()
{
int yil, gun, ay=1, x[12]={31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31}, i, toplamgun=365;
scanf ("%d", &yil);
if (yil%4==0) {x[1]=29; toplamgun=366;}
do
{
scanf ("%d", &gun);
} while (guntoplamgun);
for (i=0; i {
if (gun }
printf ("Sectiginiz gun %d yilinin %d. ayinin %d. gunudur.\n", yil, ay, gun);
system ("PAUSE");
return 0;
}Ufak tefek hataları varsa düzeltirsiniz bi iki denedim çıkardığı sonuçlar doğru gibi, artık yılları da hesaba katıyo.
-----------------------------hocam array kullanmaya henüz bakmadım güzel olmuş ama hatalı 31 . gün diye giriyorum 2.ayın 3.günü olarak dönüyor
-
Sanırsam bu hatasız:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>int main()
{
int yil, gun, ay=1, x[13]={365, 31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31}, i;
scanf ("%d", &yil);
if (yil%4==0) {x[2]=29; x[0]=366;}
do
{
scanf ("%d", &gun);
} while (gun<1 || gun>x[0]);
for (i=1; i<13; i++)
{
if (gun==x[i]) break;