Bir Dernekte Ya Da Vakıf Binasında Nelere İhtiyaç Duyarsınız
-
Arkadşlar, bazılarınızın bildiği gibi mimarlık okuyorum, ve bu dönemki projede yabancı oldugum bir dal ve bu konuda bilgisizim.
Konumuz dernek ve vakıf binası. Bir dernek yada vakıf binalarında nelere ihtiyaç vardır? Sizin şu da olur, mesela benim gittiğim dernekte şu da yok dediğiniz bir şey varmı? Önerileriniz önemlidir.
*Benim belirlediğim fonksiyonlar,
-Danışma,
-Toplantı Salonu
-Başkan Odası,
-Mutfak/Çay OCağı
-Çalışma Ofisleri
- Bekleme Salonu
-Sinevizyon salonu
-Açık Alan, Bahçe
-Bahçe de süs havuzu
Bunların dışında önerilerinizi bekliyorum. Veya daha da yardımcı olmak isterseniz hoşunuza giden bir ofis dizaynını paylaşabilirsiniz.
-
fonksiyonlar ihtiyaca göre sekillenir. Bundan dolayi yapı tam ne olarak olarak kullanilacak onu belirle ne vakfi yada ne dernegi? gibi
-
wc
-
mescit
dinlenme salonu
-
iki vakıf bir arada olacak; bilim vakfı ile tarih vakfı.
-
*Misafirhane
*Yemekhane
*Kütüphane
-
Arşive kaldırılan dosyaların kayıtlarının bulunduğu yer :D
-
wc çok önemli.
-
Bilim vakfı da varsa sinevizyon odasına ek olarak bilimsel çalışmaların sonucunu gösterebilecekleri küçük bir lab. olması mantıklı olurdu. Yani sonuçta herşey sinevizyonla belli olmaz.
-
Free_Mans bunu yazdı:
------------------------------Danışma,
-Toplantı Salonu
-Başkan Odası,
-Mutfak/Çay OCağı
-Çalışma Ofisleri
- Bekleme Salonu
-Sinevizyon salonu
-Açık Alan, Bahçe
-Bahçe de süs havuzu
-----------------------------
tuvalet, başkan yardımcısı odası, sekreter odası, yemekhane, arşiv, kütüphane, yönetim kurulu toplantı odası, seminer salonu, otopark, bilgi-işlem odası, misafirhane, çamaşırhane, kalorifer dairesi, lokal, denetleme kurulu odası, disiplin kurulu odası, muhasebe...
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
-
Sana tavsiyem net'ten bir kaç büyük çaplı dernek / vakıf sitesi bul, sitelerde dernek / vakıf hakkında bölümleri bulunur. Orda kurumsal plan vardır. Oralardan faydalan. Ama çoğu değişkendir
- Mütevelli Heyet Bşk. Odası
- Yönetim Kurulu Bşk. Odası
- Mütevelli Heyet - Yönetim Kurulu Toplantı Odası
- Genel Sekreter Odası
- Genel Sekreter Sekreteri Odası
- Memur - Personel Çalışma Ofisi
- Vezne
- Fuaye
- Yemekhane
- Teknik Oda
- Bilgi İşlem Odası
- Danışma