Bir Dll Dosya Hakkında.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diot
    diot's avatar
    Erkek

cracklamam gerekli olan bir program var. Lisanslama şöyle yapılıyor.

1. firma iletişim formunu dolduruyorsunuz.

2. parayı ödüyorsunuz.

3. program download linki e-mailinize geliyor.

bundan sonra programı istediğiniz kadar kurun. lisans vs istemiyor bir çok pc ke kurmanız mümkün.

yanlız açılışta about ekranında adınız soyadınız adres ve telefon bilgileriniz geliyor. Dolayısıyla dağıtmanız mümkün keğil.

program kurulum klasörü içinde 1 adet exe uzantılı program dosyası var. 1 adet dll uzantılı 3kb lık bir dosya var. bir adet ini dosyanı var. başka bir şey yok About bilgilerinin içindeki lisans bilgileri dll uzantılı dosyadan geliyor.  Bu dosyayı kırmak için (en azından lisans bilgilerini tel no vs.  silmek için ) dosyayı incelemem lazım pe explorer açmıyor (yüklemiyor), w32dasm açmıyor, reshack işe yaramadı , borlad turbo debugger 5.5 i denedim dosyayı yüklemedi bile. Ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Acaba bir şekilde korundumu  ? koruma varsa bunu nasıl tespit edebilirim. inceleme için hangi programı kullanmalıyım.

Not: 80x86 ailesi için Asemlerim iyidir. Ana program pe-explorer ile açıyor ve incelenebiliyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

başkaları söylemeden ben söylim

hangi programmış bu ?

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diot
    diot's avatar
    Erkek

Adıma lisanslı olduğu için o bende saklı kalsın. Gerçi demosunu kırıp kullanılır hale getirdim ama  Update edilemiyor. Lisanslı sürümü kırıp devamlı update edilebilir hale getirmek istiyorum. Çünkü demo ile asıl programın arasında tk bir .dll dosyası fark var. demo bu dll dosya olmadan çalışıyor update edilmiyor. Lisanslı program bu dll dosya olmadan çalışmıyor ve update ediliyor. Yani anlayacağınız 2 farlı sürümü var. demo ve lisanslı sürüm.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

peid le bir bak neyle derlendigini bulabilirsen kod obfuscate edilmediyse ona göre bir Disassembler. bulup crackleme işlemini deneyebilirsin. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diot
    diot's avatar
    Erkek

peid sonuç vermedi ne yazıkki. Zaten hex editörle bakınca içinde ad soyad telno ve adres bilgileri görünmüyor. String koruma var fakat kod koruma varmı bilmiyorum. Yaklaşık hex 0x500 den sona kadar bütün baytları değiştirdiğim halde  programda herhangi bir değişiklik yok bu değerden öncesinde bir değişiklik yapılınca devamlı hata mesajları verip saçmalıyor program.

Ek: adı extfunc.dll   2481 bayt

diot tarafından 15/Kas/12 17:28 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

protectionid ile dene birde

Toplam Hit: 2190 Toplam Mesaj: 6