folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Evin Maliyet Hesabı

Bir Evin Maliyet Hesabı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar 

henüz hayalide olsa aklımda bir ev yaptırmak var

ve kendi kendime bir maliyet hesabı çıkartıyorum 

10000 tl ye istediğim yerde  500 metre kare bir arsa var satılık

ona bir ev tasarladım  evin çizimlerini aşağıda

bu evi aklımda kütükten yaptırmak var

şimdi kütük ev olursa ortalama maliyeti bana ne olur

(bir firmaya yaptırmak değilde kendim yapacağım tabi kütük ev olursa hayalim o yönde)

yada betonarnme yapı olursa bana maliyeti nekadar olur

bu konularda çalışan marangoz inşaat mühendisi mimar mütehit artık kim varsa bana ortalama bir fiyat söyleyebilirmi ve fikir verebilirmi

çizimde camlar pencereler bulunmuyor sadece odaları ayıran duvarlar var

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek

http://forum.yapisal.net/

Bu forumda baya bilgi var buraları kurcala istersen tecrübeli kişiler var yapanlar yaptıranlar oralarda.

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam öyle kabataslak çizimle hesaplanmaz

Evin yeri mühüm, bataklıktaysa temeli ona göre olur mesela

Bissürü parametresi var için

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam öyle kabataslak çizimle hesaplanmaz

Evin yeri mühüm, bataklıktaysa temeli ona göre olur mesela

Bissürü parametresi var için

hacı bende biliyorum bir sürü parametre olduğunu 

ama düşününce 

şukadar metre kare 2 katlı ev 

betondan ortalama çukadara yapılır 

yada kütükten ortalama şukadar yapılır gibi bir fiyat lazım bana 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Kütükteen anlamam ama betonarme için metrekaresini 650 ile çarparsan 3 aşağı 5 yukarı verir sana maliyeti. Gerisi detaylı hesap gerektirir.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

hazır evlere bi bak

prefabrik temelin üstüne 1 haftada kutuyorlar

fiyatıda lüx extraları belirliyor

evin iç dekorasyonunu abartmazzsan fiyatları uygun gibi

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

Hocam Projelendirme ve Yapım(İmalat) olarak iki maliyet var. Arsayı hariç tutuyoruz.

1- Öncelikle Projelendirme aşamasında Yapı Denetime tabi olup olmadığın önemli. Yapı denetime tabi olman hem proje hem de yapım maliyetlerini artıracaktır. Örneğin temel altına izolasyon(membran), dış cephe ısı yalıtımı gibi şeyleri Yapı Denetim şart koşmaktadır. (Ki bunlar proje ve hesapla olduğu için proje bedeli de artıyor)

Evi yapacağın yer (il,ilçe,kasaba,köy), toplam m2'si ve kat sayısı Yapı Denetim şartlarının dışındaysa, proje maliyeti pek tutmaz. Proje bedeli ile ilgili brişey söylemek çok güç çünkü her şehrin piyasası farklıdır.

2- Yapım maliyeti olarak çok kabaca, bayındırlık birim fiyatını baz alabilirsin. III-A yapı grubu yani dört kata kadar olan yapılar için m2 maliyeti 475 tl'dir.  Yani 100m2 bir yapı için 47.500 TL gibi bir fiyat çıkar.

Hesabı biraz derinleştirelim.

Kaba inşaat için ortalama bir maliyet çıkaralım:

2 katlı ve 100'er m2 den toplamda 200m2 bir ev olduğunu varsayarsak

1- Kazı - Tesviye : Kayalık bir zemin olmadığı sürece ve zemin kotları çok değişken değilse en fazla 500 tl civarı

2- Donatı(demir) : Tahmini 10-12 ton civarı demir gerekir. 12*1500= 18.000 tl + 2500 - 3000 civarı işçilik

3- Beton: Tahmini 65-75 m3 beton gerekir. C20 hazır beton m3 fiyatı 85-95 tl arası ilden ile değişiklik gösterir. 75*90= 6750 tl + kalıp işçiliğine buna dahil edersek 4000 tl civarı da bu tutar.

Şimdi bu hesapları; 500 + 18.000 + 3000 + 6750 + 4000 = 32.250 TL

Buraya kadar olan kısım sadece temel kazısı + Betonarme temel-kolon-kiriş-döşeme(taşıyıcı sistem) için gereken miktardır.

Neler dahil değil; proje bedeli - duvar - sıva - boya - elk ve sıhhi tesisat - döşeme kaplamaları (fayans vs.) - doğramalar (cam-pencere-denizlik-kapılar) -çatı - izolasyon

Esasen yükün çoğu duruyor. Kaba inşaat maliyeti (32.250 TL) toplam maliyetin 1/3'ü olarak düşünebilirsin.

Bu hesaplar taşıyıcı sistemin Betonarme olması durumunda tahmini değerlerdir hocam. Sadece fikir vermek amacıyla yazdım, bu hesapları seçeceğin malzeme, işçilik kalitesi, bulunduğun piyasadaki çakal esnaflar vs gibi bir çok şey değiştirecektir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı

Hocam Projelendirme ve Yapım(İmalat) olarak iki maliyet var. Arsayı hariç tutuyoruz.

1- Öncelikle Projelendirme aşamasında Yapı Denetime tabi olup olmadığın önemli. Yapı denetime tabi olman hem proje hem de yapım maliyetlerini artıracaktır. Örneğin temel altına izolasyon(membran), dış cephe ısı yalıtımı gibi şeyleri Yapı Denetim şart koşmaktadır. (Ki bunlar proje ve hesapla olduğu için proje bedeli de artıyor)

Evi yapacağın yer (il,ilçe,kasaba,köy), toplam m2'si ve kat sayısı Yapı Denetim şartlarının dışındaysa, proje maliyeti pek tutmaz. Proje bedeli ile ilgili brişey söylemek çok güç çünkü her şehrin piyasası farklıdır.

2- Yapım maliyeti olarak çok kabaca, bayındırlık birim fiyatını baz alabilirsin. III-A yapı grubu yani dört kata kadar olan yapılar için m2 maliyeti 475 tl'dir.  Yani 100m2 bir yapı için 47.500 TL gibi bir fiyat çıkar.

Hesabı biraz derinleştirelim.

Kaba inşaat için ortalama bir maliyet çıkaralım:

2 katlı ve 100'er m2 den toplamda 200m2 bir ev olduğunu varsayarsak

1- Kazı - Tesviye : Kayalık bir zemin olmadığı sürece ve zemin kotları çok değişken değilse en fazla 500 tl civarı

2- Donatı(demir) : Tahmini 10-12 ton civarı demir gerekir. 12*1500= 18.000 tl + 2500 - 3000 civarı işçilik

3- Beton: Tahmini 65-75 m3 beton gerekir. C20 hazır beton m3 fiyatı 85-95 tl arası ilden ile değişiklik gösterir. 75*90= 6750 tl + kalıp işçiliğine buna dahil edersek 4000 tl civarı da bu tutar.

Şimdi bu hesapları; 500 + 18.000 + 3000 + 6750 + 4000 = 32.250 TL

Buraya kadar olan kısım sadece temel kazısı + Betonarme temel-kolon-kiriş-döşeme(taşıyıcı sistem) için gereken miktardır.

Neler dahil değil; proje bedeli - duvar - sıva - boya - elk ve sıhhi tesisat - döşeme kaplamaları (fayans vs.) - doğramalar (cam-pencere-denizlik-kapılar) -çatı - izolasyon

Esasen yükün çoğu duruyor. Kaba inşaat maliyeti (32.250 TL) toplam maliyetin 1/3'ü olarak düşünebilirsin.

Bu hesaplar taşıyıcı sistemin Betonarme olması durumunda tahmini değerlerdir hocam. Sadece fikir vermek amacıyla yazdım, bu hesapları seçeceğin malzeme, işçilik kalitesi, bulunduğun piyasadaki çakal esnaflar vs gibi bir çok şey değiştirecektir.

teşekkür ederim hocam tam istediğim gibi cvp vermişsin :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

wert hocam hangi şehirdeysen şehirlere göre fiyatlar değişkendir. mesela ben ve 2 ortak ile birlikte ev yaptırıyoruz kaba inşaat bitmiş durumda.. ev 4,5 katlı ve 140 metrekare.. kaba inşaata şuanda yaklaşık 120 bin civarı para gitti.. (plan, yapı denetim, sigorta, belediye harcı, hafriyat, demir, kalıp, ustalara ödenecek ücret) iç dekorasyon, tuğla, pencere, kapı, döşeme, sıva,  v.s. v.s onlarda 100-120 bin civarı masrafı var toplam 240-250 bine gelecek :)

Toplam Hit: 23157 Toplam Mesaj: 9