Bir Kaç Soru Cep Telefonları Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

Selam müridler;

sorular:

1) şu anda hangi telefonlarda multitouch var?

2) multitouch yazılımsal bişey mi donımsal bişey mi?

3)şu anda sanırım wm 6.5 kullanılabilir durumda ; içinde wm 6,1 olan her telefona wm 6,5 'a yükseltilebilir mi?

4) wm 6,5 multitouch destekliyor mu?

5)wm 6.5 de hala wm 6.1 gibi 262k renk mi destekliyor?

6)wm 7 ne zaman çıkacak?

sanırım kafamdaki problemi az da olsa anlamışsınızdır

bu sorular çerçvesindeki her türlü fikri beyan ederseniz kıvanç kılarsınız beni :)

Yapay zeka, zeka değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

click that ==> ||||||||||||||

Allah kolaylık versin kanki :d

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

boş sorularım olucak onu söyliyim.

1)iphone dan başka yok benim bildiğim kadarıyla. büyük ihtimal yanlış biliyorumdur.

2)multitouch donanımsaldır.

wm hakkında bisikim bilmiyorum :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek
    Hepsi bu mu?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

bildigim kadari ile multitouch su an sadece iPhone da var;

google cikardigi ilk G1 da multi touch vardi ama Apple sanirim algoritmasal olarak patentledigi icin su andaki G1 larda yok...

tam emin deilim ama eger gercekten apple patentini almissa, donanimsal olarak desteklese bile yazilimsal olarak nasil baska telefonlarda kullanilacak anlamis deilim.

update:

biseyler okudum bu konuda, gercektende apple iphone da kullandigi multitouch user interface olayini patentlemis,

yani ayni mantikda gelistirecek butun arayuzlere karsi soguk savas acmis ve kazanmislar gibi gorunuyor, baskasi bu isi yapmak istedigi takdirde tamamen kendi yontemleriyle sifirdan bir yontem bulmak zorunda.

iPhone dan baska donanimsal olarak destekleyen telefonlar var, onlar icin kullanicilarin kendi yazdigi multitouch larda var piyasada tabiki hicbiri applle inkinin yanina bile yaklasamiyor...

bence bu boyle gitmez, madem microsofta bir suru tekelcilik davasi aciliyor, apple a da acilsin, ben multitouch yapacaksam yapabilmeliyim :)

anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

lemar bunu yazdı:
    -----------------------------

bildigim kadari ile multitouch su an sadece iPhone da var;

google cikardigi ilk G1 da multi touch vardi ama Apple sanirim algoritmasal olarak patentledigi icin su andaki G1 larda yok...

tam emin deilim ama eger gercekten apple patentini almissa, donanimsal olarak desteklese bile yazilimsal olarak nasil baska telefonlarda kullanilacak anlamis deilim.

update:

biseyler okudum bu konuda, gercektende apple iphone da kullandigi multitouch user interface olayini patentlemis,

yani ayni mantikda gelistirecek butun arayuzlere karsi soguk savas acmis ve kazanmislar gibi gorunuyor, baskasi bu isi yapmak istedigi takdirde tamamen kendi yontemleriyle sifirdan bir yontem bulmak zorunda.

iPhone dan baska donanimsal olarak destekleyen telefonlar var, onlar icin kullanicilarin kendi yazdigi multitouch larda var piyasada tabiki hicbiri applle inkinin yanina bile yaklasamiyor...

bence bu boyle gitmez, madem microsofta bir suru tekelcilik davasi aciliyor, apple a da acilsin, ben multitouch yapacaksam yapabilmeliyim :)

-----------------------------

o zaman microsoftun çıkaracağı mobile işletim sistemlerinde bi multitouch olayı beklemek biraz hayal gibi

bence çinliler yapsın onlar ne patent tanıyo ne başka bişey

patlama bekliyorum onların multitouchlarında o zaman :) 

Toplam Hit: 1173 Toplam Mesaj: 6