folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Bir Önceki Sayfada Findcontrol

Bir Önceki Sayfada Findcontrol

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

üstatlar sorun şudur normalde tüm sayfalarımı usercontrol ascx ile yaparım ki lazım olduğunda birdaha uğraşmayayım.bu ascx leri de aynı isimli bir aspx sayfasına register ediyorum.sürüklüyorum :)

sıkıntı şu masterpagede kullanıyorum.masterpageden türetilen bir sayfa içerisinde usercontrol ascx var onun içerisindede veritabanından bilgi okuyan bir DataView var ben ise bu sayfadan bostback la başka bir sayfaya geçtigimde önceki sayfadaki dataView e ulaşamıyorum uşaltıgımda ise null değer dönüyor.ascx kullanmasam sorun kalmayacak ama ascx kullanmam da gerek.nasıl bir çözüm olabilir.Denediğim kodlardan bir kaçı.Buradan dg yi elde etsem sonrasında buradan istediğim satırın değerlerine geçicemde olmadı bir türlü bir el atın.:S

GridView dw = Page.PreviousPage.Master.FindControl("ContentPlaceHolder1").FindControl("GiridViev1") as GridView;
                GridView dw = Page.PreviousPage.Master.FindControl("ContentPlaceHolder1") as GridView;
                GridView dw = Page.PreviousPage.Master.FindControl("ContentPlaceHolder1").FindControl("öncekiSayfa.ascx").FindControl("GiridViev1") as GridView;
    Umarım yine kendim sorum kendim cevablamam :D

.::::Tesadüfen Doğdum Mecburen Yaşıyorum Zorudan Ölücem:::...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

master page ile alakan nedir ? sonuçta sadece master pageden türüyor ,dataview master page içinde değil anladığım kadarıyla ?

aradan master page kavramını çıkartıp deneyebilir misin ?

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

hocam öncelikle cevabın için çok tşk ederim ama öylede olmuyor.

ilk sayfada da ikinci sayfadada ascx var yani bir önceki sayfada findControl yaptığımda ya bulamıyor yada bulursada null döndürüyor.acaba findControl yaptıgımda sayfayı arıyorda sayfadaki ascx i mi görmüyor.kaynak kodlarındada.

EDIT:

Birnci sayfanın kaynak kodu

id="ctl00_ContentPlaceHolder1_MaasDuzenle1_dgMaas"

şeklinde yazıyor.Benim anladığım ContentPlaceHolder1 in içinde MaasDuzenle.ascx in içinde dgMaas

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

user controller sayfa yüklendiğinde render ediliyor olabilir, yani geçmişte görünmeme olayı olabilir bi kaynak kodlara bak bakalım ?

edit:hocam o id işimize yaramaz, o client taraflı bi id.senin findcontrol'de araman gereken normal id.Findcontrol tarzı bir şey değilde,querystringle vs post ederken tutsan tıkladığını ?

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

:)

hocam ıd yi queristiring ile alıyorum niyetim şu id ile yeniden veritabanından istenilen satırı çekmek yerine bir önceki sayfada tıklanılan GridVieewden tıklanılan satırdaki tüm öğelerin içerigini almak.Yani gereksiz veritabanı işleminden kurtulmak.gridViev e ulaşıp tıklanılan satırdaki contorolleri textbox vs.. bulup değerlerini alıcam da bir gridview e ulaşamadım.::S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şöyle amelece bir yöntemle,seçtiklerini 1 dklığına cookielere atıp,yolladığın sayfada okuyabilirsin ?.

şuan dediğin yoldan deneyemiyorum kullandığım bilgisayarda visual studio malesef yok :/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NuLL29
    NuLL29's avatar
    Erkek

Hocam sağol aklına çözüm gelen bir müslüman yazarsa bugun olmazsa yarın, yarın olmazsa öbürgün, oda olmazsa elbet sonunda ben yazarım:s nedek kaderimiz böyle ::d

Edit :Konu Çözümsüz kalmasın. Çözüm şu şekilde oluyormuş.önceki sayfada gird e bir property tatımlayıp.sonraki sayfada o property ile ulaşıyoruz.

Toplam Hit: 1155 Toplam Mesaj: 7