Bir Paragraf Türkçe'ye Çevirilecek.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Merhabalar,

Çok sevdiğim bir yazarın paragrafı geçti elime ancak ne yazdığını anlayamıyorum. En kısa zamanda bir ingilizce kursuna gitmem gerek...

Google translate e de yazdım ancak hiç bir şey anlayamadım. Ufak bir yardım gerekiyor.

Teşekkürler.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kendimi, bir benzin istasyonunda insanların arabalarına gaz ve benzin koyarak çalışan bir insan olarak düşündüm. Aslında ne tür bir iş olduğu umrumda da değildi. İnsanlar beni tanımayacak, ben de insanları tanımayacaktım. Bunları yaparken aynı zamanda sağır ve dilsiz gibi davranacaktım. Böylece insanlarla gereksiz  aptalca muhabbetler kurmayacaktım. Eğer birisi bana birşey anlatmak istiyorsa bir kağıda yazıp bana verecekti. İnsanlar bir süre böyle yaptıktan sonra sıkılacaklardı. Herkes benim sağır dilsiz biri olduğumu zannedecek ve beni yalnız bırakacaklardı.

Mesaj 19 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 13:16'da diamonique tarafından düzenlendi.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

ne mal yazarmış amk.Sanki zorla konuşturuyorlar kapa çeneni konuşma olsun bitsin

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:
    -----------------------------

ne mal yazarmış amk.Sanki zorla konuşturuyorlar kapa çeneni konuşma olsun bitsin

al benden de okadar...

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Adamın sözünde bir derinlik bir anlam var (:

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

Kendimi, bir benzin istasyonunda insanların arabalarına gaz ve benzin koyarak çalışan bir insan olarak düşündüm. Aslında ne tür bir iş olduğu umrumda da değildi. İnsanlar beni tanımayacak, ben de insanları tanımayacaktım. Bunları yaparken aynı zamanda sağır ve dilsiz gibi davranacaktım. Böylece insanlarla gereksiz  aptalca muhabbetler kurmayacaktım. Eğer birisi bana birşey anlatmak istiyorsa bir kağıda yazıp bana verecekti. İnsanlar bir süre böyle yaptıktan sonra sıkılacaklardı. Herkes benim sağır dilsiz biri olduğumu zannedecek ve beni yalnız bırakacaklardı.

Mesaj 19 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 13:16'da diamonique tarafından düzenlendi.
    Çok teşekkür ederim hocam. Bu adamı gerçekten çok severim. Çenesini kapatıp sussaydı bence büyük ziyan olurdu. :)

Sanırım beyaz yakalardan yola çıkarsak, insanların istemedikleri mesleklerde çalışırken insanlarla iç içe olmasına rağmen yalnızlaştığını anlatmaya çabalıyor. Sonuçta çoğu meslekte babanızın oğlu olmayan insanlara yaranabilmek veya birilerini memnun edebilmek için yüzümüze bir gülücük takıştırır, herkese var gücümüzle derdimiz olmayan meseleleri açıklamaya çalışırız. Bu tür durumlar sosyal yaşantıyı yok eder. Dostlarınız ve aileniz uzaklaşır. İnsanlarla iç içe olmanız, yalnız olduğunuz gerçeğini değiştirmez.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:

Umarım biraz kitap okursun ve sırf cevap yazmak icin cevap yazmazsın bir gün. google a bi yaz yazarın ismini bi iki site oku lütfen sonra yorumlarında cocuk gibi davranmadan bi daha yaz bence... hayat hep senin gordugun gibi basit degil....

Keşke sanada istemediğin bir hayatı yaşamayı diretseler ve zorla seni içine soksalarda bu yazarın yazdıklarının bir kısmını anlayabilsen....

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
Toplam Hit: 1056 Toplam Mesaj: 7