folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir Program Ve Soruları..

Bir Program Ve Soruları..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek

Az önce Kanal D' de Seda Sayan'ın programına takıldı gözüm..Bi hoca vardı konuk..Eski diyanet başkanıymış bu adam..İzlerken şaşkınlıktan ağzım açık kaldı..

Durum şu: Adama soru yöneltiyolar.Kadınlar özel hallerinde oruç tutabilirler mi?Namaz kılabilirler mi?

Eski Diyanet Başkanı hocanın verdiği cevap şu: Kadınlar özel hallerinde oruçta tutabilirler, namazda kılabilirler, ve tüm ibadetleri gerçekleştirebilirler..Ayrıca Kuranı Kerim'de gusül almak diye birşey yoktur..Ve daha büssürü..

Kalktım aldım meali elime..Baktım bi güzel..Şunları çıkardım..

Bakara Suresi 222. Ayet..

Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: " O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun.Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever."

Bakıyorum ayete..Eğer gusül olmasaydı ayette iyice yıkanın denir miydi? Kadınların ay halinde erkekleri onlardanuzak duruyorsa ibadettende uzak durmaları gerekmez mi?O zaman bu eski Diyanet Başkanı Hoca yanlış mı söylüyor?

Maide Suresi 6. Ayet..

"Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz."
    Cünüp olmak hem erkeklerde hemde kadınlarda geçerli bir hal..O zaman iki tarafında gusül olması farzdır..
    Benim anlmaadığım nokta şu: Zamanında Diyanet Başkanı olmuş bir adam nasıl bunları söyleyebilir?Bİliyorum tahribatta bu konu üzerinde cidden bilgi sahibiolan arkadaşlar var..Aydınlatırlarsa sevinirim..Konuyu cıvıtmamak şartıyla lütfen..

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

zekeriya hocamının mevzu gibi.

meşhur olma isteğidir.. para ihtiyacıdır. yakında kitap çıkaracaktır vs..vs..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    amele arkadaşa katılıyorum gene öle bişedeir ama millet yemez yeni bişler olunca yiyoz :-)

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek

simdi sevgili kardeşim aklına takılan sorular bir tek senin degil herkesin aklında takılan sorulardır...

ama sana bi iki biseye dikkat etmeni öneririm.. yorumlaman yanlıs mesela... bakara suresi 222. ayet te sana tam olarak ne soyluor.. allahın temizligi sevdigini ve kadınların ay hali olarak adlandırılan durumlarının bir rahatsızlık oldugunu! keisnlikle orada gusülden bahsetmiyor. bu sürede sana anlatmak istediği tamamen cinsel ilişki ile ilgilidir. "Ay halinde kadınlardan uzak durun.Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın." bak işte tam burada bundan bahsediyor. gercektende aybası denen dönemlerde kadınlarla cinsel ilişkiye girmenin bir cok sakıncası var! bir cok hastalıgı dogurabilir bu durumda cinsel iliskiye girmek hem kadın hemde erkek adına. cunku bu bilinen özel durumda kadın vucudunda bir temizlenme söz konusudur, yani vucut kendi kendini temizler ve dısarı kan ile karısık bir sekilde bu kirlilikleri atar...

şimdi diceksin gusül yok mu dinimizde, evet var, ama kesinlikle bir sure olarak ve ya bir ayet olarak degil, gusül tamamen peygamber efendimize allah tarafından bildirilen ve kullarına uygulamasını ogretmesi ve yapmalarını bu sekilde kullarına bildirdigi bir durumdur. niye diye sorarsan, zamanında kuran-ı kerim arap halkına gelmiştir, cunku arap halkı o zamanlar gercekten en pis insanlarmıs (her konuda yani sadece vucuden pislik değil) ve bu şekilde onları temizliğe alıstırmak istenmiştir diye yorumluyorum misal ben bunu! heaa yapsak nolur yapmasak ne olur diyenlerde var... sen kendini zaten temiz tutuorsan, bir banyoya girdiginde bi niyet alıp gusül almak cokta zor degil, yani hersey aslında kulda bitiyor.. kul ibadetin nasıl olması gerektigini biliorsa temizliginde öneminin farkındadır ve bunu uygular zaten.

namaz konusunda da abdest alma durumunun ise bununla bir alakası yoktur! abdest tamamen kuran-ı kerimde gecer ve allahın huzuruna namaz kılarken cıkarken temiz olman ve bu temizliğide allahın sana kuran-ı kerim de bildirdiği sekilde yapman lazım..

karısık konular bunlar, her insan degisik yorumlayabilir. bunn icin dininizi kendiniz yorumlayın.. kuran-ı kerim akıl ve mantık dinidir. bu yüzden butun herseyi siz kendiniz allahın size vermiş oldugu zeka akıl ve mantıkla kavrayabilir veyorumlayabilirsiniz. su hoca bu nus soledi, bu hoca bunu soledi demeyin, siz kendiniz yorumlayın... benim kişisel fikrim kısaca ozetle budur.

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek
    bende serettim çok ilginçti kapalı bir kadın vardı o savunuyordu :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

yav salla gitsin :)

popüler hoca onlar :D

en azından kendilerini "hoca" sanıyorlar :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek
    wassh bunu yazdı:
    -----------------------------

simdi sevgili kardeşim aklına takılan sorular bir tek senin degil herkesin aklında takılan sorulardır...

ama sana bi iki biseye dikkat etmeni öneririm.. yorumlaman yanlıs mesela... bakara suresi 222. ayet te sana tam olarak ne soyluor.. allahın temizligi sevdigini ve kadınların ay hali olarak adlandırılan durumlarının bir rahatsızlık oldugunu! keisnlikle orada gusülden bahsetmiyor. bu sürede sana anlatmak istediği tamamen cinsel ilişki ile ilgilidir. "Ay halinde kadınlardan uzak durun.Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın.Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın." bak işte tam burada bundan bahsediyor. gercektende aybası denen dönemlerde kadınlarla cinsel ilişkiye girmenin bir cok sakıncası var! bir cok hastalıgı dogurabilir bu durumda cinsel iliskiye girmek hem kadın hemde erkek adına. cunku bu bilinen özel durumda kadın vucudunda bir temizlenme söz konusudur, yani vucut kendi kendini temizler ve dısarı kan ile karısık bir sekilde bu kirlilikleri atar...

şimdi diceksin gusül yok mu dinimizde, evet var, ama kesinlikle bir sure olarak ve ya bir ayet olarak degil, gusül tamamen peygamber efendimize allah tarafından bildirilen ve kullarına uygulamasını ogretmesi ve yapmalarını bu sekilde kullarına bildirdigi bir durumdur. niye diye sorarsan, zamanında kuran-ı kerim arap halkına gelmiştir, cunku arap halkı o zamanlar gercekten en pis insanlarmıs (her konuda yani sadece vucuden pislik değil) ve bu şekilde onları temizliğe alıstırmak istenmiştir diye yorumluyorum misal ben bunu! heaa yapsak nolur yapmasak ne olur diyenlerde var... sen kendini zaten temiz tutuorsan, bir banyoya girdiginde bi niyet alıp gusül almak cokta zor degil, yani hersey aslında kulda bitiyor.. kul ibadetin nasıl olması gerektigini biliorsa temizliginde öneminin farkındadır ve bunu uygular zaten.

namaz konusunda da abdest alma durumunun ise bununla bir alakası yoktur! abdest tamamen kuran-ı kerimde gecer ve allahın huzuruna namaz kılarken cıkarken temiz olman ve bu temizliğide allahın sana kuran-ı kerim de bildirdiği sekilde yapman lazım..

karısık konular bunlar, her insan degisik yorumlayabilir. bunn icin dininizi kendiniz yorumlayın.. kuran-ı kerim akıl ve mantık dinidir. bu yüzden butun herseyi siz kendiniz allahın size vermiş oldugu zeka akıl ve mantıkla kavrayabilir veyorumlayabilirsiniz. su hoca bu nus soledi, bu hoca bunu soledi demeyin, siz kendiniz yorumlayın... benim kişisel fikrim kısaca ozetle budur.

-----------------------------

öncelikle ciddi cevabın için çok teşekkür ederim.Şunu söylmek istiyorum.Kesinlikle sapkın bi yorumda bulunmuyorum..Ama temizlik dendiğinde su gelir insanın aklına.Ki şuda var..Gusül sünnettir dedin..Zaten islam dinini zenginleştiren şey sünnet ise, ki üsnnetlerde Allah'ın Peygamber Efendimiz'e yaptırdığı ve konuşturduu şeyler ise sünnetsiz bi islam düşünemiyorumben.

Ayrıca şu tabire takıldım biraz açıkçası: " dininizi kendiniz yorumlayın" Herkes dini kendine göre yorumlarsa ortada din kalır mı? Biliyorum ne demek istediğini ama yorumlamak ayrı sorgulamak ayrı şey..Bence herkes harmanlayıp kabul etmeli dini.

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
Toplam Hit: 826 Toplam Mesaj: 7