folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Bir Sitenin Arama Motorunda Arama Yaptırmak?

Bir Sitenin Arama Motorunda Arama Yaptırmak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Php hakkında bir sorum olacaktı, bir sitenin arama motorunda arama yaptırmak istiyorum çıkan sonuçların içinde var olup olmadığını anlamasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Örnek olarak tahribat.com'da bir konu aratıp, böyle bir sonucun olup olmadığı verisini nasıl kontrol edebilirim?

Sadece php buna yeter mi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

curl kutuphanesi ile bunu yapabilirsin.arama sayfasinin urlsini ve parametreleri inceleyerek arama yaparsin.daha sonra cikan sonuclarin basliklarini geri dondurursun bulunup bulunmadigini kontrol edersin bu sekildede fakat sadece curl ile olmaz regex ve explode de gerekir.

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

http://tahribat.com/Dokuman-Php-Curl-Ile-Veri-Cekme-383/ bunun mantığını anlarsan çok basit bir şekilde yaparsın

....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim arkaşlar bir proje için script yazacağım php bilgim sıfır, sizce ezbere curl kütüphanesinden kodlara bakarak mı geçeyim burayı yoksa php'yi kavradıktan sonra mı?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

php bilgin sıfırsa yapamazsın hocam

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Php öğrenebilmem için önerebileceğiniz kaynak e-book, eğitim seti var mı? Hakkı Öcal'ı indirecektim ekşi sözlükte yazarı kötülemişler o yüzden indirmeden bir kere daha düşündüm.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

e2 bunu yazdı:
    -----------------------------

Php öğrenebilmem için önerebileceğiniz kaynak e-book, eğitim seti var mı? Hakkı Öcal'ı indirecektim ekşi sözlükte yazarı kötülemişler o yüzden indirmeden bir kere daha düşündüm.

-----------------------------

http://www.turkekip.com/Urun/Php-ve-Mysql-Gorsel-Video-Egitim-Seti.html

Burasını tavsiye edebilirim. 

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 816 Toplam Mesaj: 7