Bir Soru (C#)
-
.net ile uğraşıp kod tarafında kontrol üretenlerimiz vardır. Mesela Label kolay bir kontrol
Label lbl = new Label();
lbl.Text = "deneme";
panel1.Controls.Add(lbl); dedik bu tamamdır peki bn şimdi 5 tane gridview istiyorum (sorun şu ki bu bazen 5 bazen 4 de olabilir) onun için kod tarafında üretmem lazım
Datatable dt = Adapter();
gridview1.DataSource = dt;
gridview1.DataBind() dediğimde oluyor fakat ben item template ile şekilli bir grid yaptığımda yada tek bir cell de iki kontrol koymak istediğimde bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
merhaba hocam;
yapmak istediğin: runtime'de gridviewlar oluşturup gene runtime'da html kodları ile tasarım yapıp verilerini mi basmak istiyorsun ?
-
evet söylediğini yapmak ancak temasının da olmasını istiyorum yani diyelim ki ben sayfa üzerine bir grid koydum.Item template inden güelce şekil verdim o görüntüyü yakalamak istiyorum.
-
CmdExE bunu yazdı:
-----------------------------
evet söylediğini yapmak ancak temasının da olmasını istiyorum yani diyelim ki ben sayfa üzerine bir grid koydum.Item template inden güelce şekil verdim o görüntüyü yakalamak istiyorum.
-----------------------------daha önce denemedim ama bi deneyeyim bakalım :)
not: bu arada sen gridview demişsin, benim aklım datalist'e gitti o yüzden "html" falan yazmışsım, uzun süredir .net kontrolleri kullanmıyorumda kusur bakma
-
Bende hiç böyle birşey denemedim.Normalde 1 Gridwiev lazım olur koyarsın şekil verirsin olur ama bir den fazla olunca nasıl olur uğraştım uğraştım olmadı :)
-
tamamdır oldu sanırım;
GridView hebe = new GridView();
hebe.Attributes.Add("CssClass", "gridStyle");
hebe.RowCreated += new GridViewRowEventHandler(hebe_RowCreated);
Page.Controls.Add(hebe);void hebe_RowCreated(object sender, GridViewRowEventArgs e)
{
if (e.Row.RowType == DataControlRowType.DataRow && e.Row.RowState == DataControlRowState.Alternate)
e.Row.CssClass = "ikinci";}
şu da css dosyası;
.gridStyle tr.ikinci
{
color: yellow;
background-color: #FFFFFF;
height: 10px;
text-align: center;
} -
Çok teşekkür ederim uğraştırdım seni.Ama istedğim tam olarak bu değil yan anlatamadım kusura bakma hani bu forumun solunda mesaj sayısı resim felan var sağ tarafında içerik öyle öyle birşey şimdi normal şartlarda gridin her bir gücresinde bir kontrol var ben soldaki hücreye alt alta 4 tane kontrol eklemek istiyorum hani edit item style diyip oraya ekliyoruz ya öyle birşey :)
-
CmdExE bunu yazdı:
Çok teşekkür ederim uğraştırdım seni.Ama istedğim tam olarak bu değil yan anlatamadım kusura bakma hani bu forumun solunda mesaj sayısı resim felan var sağ tarafında içerik öyle öyle birşey şimdi normal şartlarda gridin her bir gücresinde bir kontrol var ben soldaki hücreye alt alta 4 tane kontrol eklemek istiyorum hani edit item style diyip oraya ekliyoruz ya öyle birşey :)
-----------------------------TemplateField Kullanman lazım o zaman, mantık gene aynı mantık sanırım. bir dene baktın olmuyor tekrar yaz konuya :)
-
Evet TemplateFeld ile olacak ama templatefeld içine nasıl kontrol edip ona hangi datanın bind edileceğini bulamadım :(
-
CmdExE bunu yazdı:
Evet TemplateFeld ile olacak ama templatefeld içine nasıl kontrol edip ona hangi datanın bind edileceğini bulamadım :(
-----------------------------kusura bakma hocam cevabını yeni gördüm.
http://forums.asp.net/t/1001702.aspx şu linkten istediğine ulaşabilirsin.
İyi çalışmalar :)