Bir Sorun. Toshiba Secured İle İlgili
-
Linkteki üründen aldım. Amaç yeni aldığım SSD diski Laptopa taktığım için boşa çıkan 320 Gb Toshiba 2,5'' HDD'yi kullanabilmek.
Aldığım boş kutu bugün elime ulaştı, Laptopun 320'lik HDD'yi taktım içine, USB portlarını bilgisayara bağladım ama ne sürücü yüklendi, ne windows gezgininde farklı bir sürücü göründü, ne de başka herhangi bir halt oldu.
Bilgisayarım/Yönet -> bir cd sürücü görünüyor ama boş diyor.
Toshiba forumlara baktım sadece ürünü öven yazılar var.
Nedir ne saçmalık anlayamadım.
Nasıl görecez bu içerdeki 320'GB diski?
-
hocam neden bu ürünü aldığını merak ettim öncelikle :) disk dönüyor mu güçte sorun vamı kontrol et. Bazı kutular çift usb kablosu ile besleniyor, öyle bir durum varsa sende gücü arttırmaya çalış, belki adaptör girişi de vardır.
Ama parmak izi falan diyor, onunla ilgili bir sorun olabilir. Fazla sök tak yaparak gücünü kesip durma diskin, zarar verirsin.
-
Sıkıntın büyük ihtimalle usb kablosu. Şöyle ki bazı 2.5inch hddler daha fazla enerji harcadığı için tek usb portu çalıştırmaya yetmeyebiliyor. Bundan dolayı bir tarafı tek usb bir tarafı çift usb olan kablolar var onlardan alıp bağlaman gerekir.
Ha bu dediğim varsayım hdd nin modelini bilmeden kesin birşey diyemeyiz, sonra böyle bağlayıp hddyi yaktım diye gelme :D
-
Kablosu ürünle birlikte gelen orjinal kablo ve çift usb girişli. Hem tekini hem de ikisini de takarak denedim. Disk dönme titreşimini gerçekleştiriyor, elle hissedebiliyorum. Bazı kaynaklarda 320 ve 500 Gb destekli gibi bişeyler yazılmış, e o da tamam disk 320 Gb, markası da toshiba orda da sorun yok, anlamadım gitti...