folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bir String Kod Satırını Programa İşlemek

Bir String Kod Satırını Programa İşlemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Yazılım üstadları şöyle birşey olabilir mi mesela bir string de kod olsa yani String="printf("Hello Wordl");"  Bu stringi program içerisinde istediğim kodda çağırabilir miyim aslında düşündüğüm şey şu 
    1-Adet Web/WCF/Cloud service olsun
    2- Program içerisinde de tıpkı metodlardaki gibi servise 3-4 parametre göndereyim cevabı programda kod olarak işleyeyim 
    Servis tarafında şöyle bir kod yapısı olsun ;

string Selamlama(String Dil,String Icerik)

{
    if (Dil=="JAVA")
    {

return "system.out.println(Icerik);

}
    Else if(Dil =="C#")

{
    return "Console.Writeline(Icerik);

}

}

Program içerisinden de servisime (Örnek veriyorum ) Selamlama("Java","Naber") adlı metodu bu şekilde çağırdım dönen bir String komut dizisi olacak o komut dizisini program içinde nasıl işleyebilirim yada bu mümkün müdür ? Umarım kafamdakini anlatabilmişimdir

----Konuyu Genel olarak açtım Yazılım dünyasında genel bi durum olduğu için ----

MhmdAlmz tarafından 07/Oca/16 18:03 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam BeanShell ya da Compiler API araştırır mısın bir Java için

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı

Hocam BeanShell ya da Compiler API araştırır mısın bir Java için

Compiler API aradığım şey sanırım

EDİT : Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler 

MhmdAlmz tarafından 07/Oca/16 18:11 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 581 Toplam Mesaj: 3
yazılım ile alakalı bir çok şey