folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Bir Tasarımı Nasıl Responsive Hale Getiririm?

Bir Tasarımı Nasıl Responsive Hale Getiririm?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacılar elimde basit bir html-css script var.Şimdi bunu ben sadece pc de responsive olacak şekilde çevirmek istiyorum.

Yani işte yakınlaştırınca-uzaklaştırınca sayfa ona göre devam etsin.Ne yapmak lazım ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Hazır css kütüphaneleri ile yapabilirsin.

Grid, bootstrap, kube vs...

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

grid, bootstrap falan kullanmak istemiyorsan, güzel bir responsive tüm kombinasyonların kesişim kümesini hayal edip sade ve kısa bir css yazarak oluyor fakat o kadar uzman olmadığın için ben sana @media screen ile amele işi takılmanı öneririm şimdilik, width olasılıklarına göre sayfana ayrı stiller ver.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı

grid, bootstrap falan kullanmak istemiyorsan, güzel bir responsive tüm kombinasyonların kesişim kümesini hayal edip sade ve kısa bir css yazarak oluyor fakat o kadar uzman olmadığın için ben sana @media screen ile amele işi takılmanı öneririm şimdilik, width olasılıklarına göre sayfana ayrı stiller ver.

frameworksüz böyle oluyormuş demek

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kvasir bunu yazdı

o daha zor olur grid sistemini daha kolay hocam.

http://designinstruct.com/web-design/responsive-css-grid/

şurda listelemiş.

onun dışında bootstrap bu konuda çok iyi 4 ayrı ekrana göre tasarım yapabiliyorsun.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacılar söylediklerinize bakıcam.Bana en basit yolu söyleyin.Dediğim gibi sadece pcde bu yakınlaştırıp uzaklaştırma olayını çözsün yeter.Mobil falan istemiyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

temanda illaki header, footer, left, right gibi kısımlar vardır. Bunları rastgele iç içe yapılmamışsa media screen ile footer, header, content, left block, right block hepsini fluid hale getireceksin. Bunların içindeki elemanları da belirli bir pixelle değil yüzdeyle hesaplatacaksın. uzun bir iş açıkcası temayı yeniden yapsan daha kısa sürer.

Örnek: http://www.freshtilledsoil.com/how-to-convert-a-fixed-width-to-a-responsive-website/ 

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Hacılar söylediklerinize bakıcam.Bana en basit yolu söyleyin.Dediğim gibi sadece pcde bu yakınlaştırıp uzaklaştırma olayını çözsün yeter.Mobil falan istemiyorum.

bootstrap

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Tam dedigini anlamadim ama 

Her turlu ekranda ayni resimi gormek isyersen sadece. Yani background 

Tek satirlik bir kod yazayim 

Arkadaki butun resimlet otomatik butusun kuculsun

Butun site ıcin dersen her ekran icin ayri css yaan lazim.

Daha pratigi varsa bende öğreneyim :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 1645 Toplam Mesaj: 9