Bir Virüsün Açtığı Backdoor Nası Kullanılır ?
-
ya şimdi bi çok küfür felan yerim ama olsun :P
diyelim mydoom virüsü bi servera girmiş.. bende o virüsün portunu kullanarak o makinaya girip tüm o serverda barınan sitelerin kodlarını yürütmek istiyorum bunu nası yapabilirim ? o porttan nası girerim ? veya girebilir miyim? veya o porttan nası yararlanırım ?
bi programla tarattıımda
High security vulnerabilities (1)
Backdoors - Open ports commonly used by trojans (1)
Mydoom(3127)
diye çıkıyor..ordan merak ettim .. dalga filan geçmeyin varsa bildiğinizi söyleyin önemli benim için :D
-
valla güzel soru bende merak ettim bilen avrsa söylesin valla arka kapıa çıyor ma sadece kendisimi giriş yapıyor yoksa bizde o kapıalrdan gireibilirmiyiz
-
Mydoom virusunu yazan elemani bulun eger bir client yazmissa virusu icin baglanirsiniz.Isteyenin bir yuzukara vermeyenin iki yuzu. Pek sansiniz yok ama deneyin yinede :)
-
Aşağıda yazılanlar tamamen kendi fikrimdir bişeye dayanarak sölemiyorum sadece tahmin yürütüyorum.
Bak arakdasım sey olabilir mesela o portu kullanan bi trojan yazarsan adama srver yedirmene gerek kalmaz bunu bi deneyim nasolsa mCYargic ın programlama bilgisi iyi. -
o portu kullanan bir trojan yazsaniz bile yinede o trojanin serverini yedirmek zorundasiniz.Illaki her acik porta trojan yazip baglanilabilinir diye bir sey soz konusu degil.
-
mcyargicin programlama bilgisi iimi?
way a.q saman altından su yürütüyomuş dallama
şöyleki zaten mytob un o portu açtığı bilindiği için avlar firewall lar o portu denetlerler
kapatırlar zaten
zaten bi sniffer yoksa nasıl şey etcen o porttan?
3127. porta başka b araçla girmeye çalış bence -
Böyle basit sanmayın arkadaşlar o virüse bağlanmak için veya veri göndermek için mutlaka adam kendisi bir güvenlik yapmıştır herkez o virüse bağlanmaması için güvenlik olması şart zaten değil mi?
-
Mydoom un kodları internette var, eğer portu açtıktan sonra, o porttan veri bekliyosa, bunu kaynak koddan da görürsünüz. Ama kim uğraşcak¿ git sosyal mühendislik yap adama sen bi trojan yedir daha kolay :Pp
Toplam Hit: 2470 Toplam Mesaj: 8