Bir Websitesinde Günlük İşleri, Bir Yazılıma Yaptırmak Hk.
-
Merhabalar,
Başlık çok net olmadı ks bakmayın, açıklaması şöyle;
Bir websitesi var, benim ID ve PW ile giriş yapıp, günlük bu websitesinden yapmam gereken işler var. Bu update in içeriği hep aynı.
Örneğin, websitesine login olup, bir şirket hesabını bulup, edit diyip settings den bir seçeneği değiştirmek(aktif, inaktif etmek gibi), bu şekilde 20 şirket hesabı olduğunu var sayın, settings kısmından bir özelliği açıp kapatmak.
Kısaca bunu şuan manuel yapıyorum, merak ettiğim, basit yollu bir geliştirme yapıp, her sabah tek tıkla, manuel yaptığım bu işlemlerin hepsini tek kerette bir yazılım veya masaüstü programlama veya nasıl yapabilirim?
-Yapılabilirse, hangi programlama dili ile yapılır?*
Not:Websitesi benim değil, sql, ftp, admin paneli tarzı yerlere erişimim yok, sadece bir hesabım var.
Not2:Bunu websitesi sahibinden istemem mümkün değil.
-
iMacros gibi macrolar ile çözmeye çalışabilirsin.
C# ile masaüstü programı yazabilirsin.
PHP, Python ile bot yazabilirsin.
-
Python ChromeDriver + Selenium
-
web sitesi senin olsaydi kolaydi.
diger turlu tarayici eklentisi yazip ya da masaustu programi ile yazip yapilabilir
-
pSkpt bunu yazdı
iMacros gibi macrolar ile çözmeye çalışabilirsin.
C# ile masaüstü programı yazabilirsin.
PHP, Python ile bot yazabilirsin.
Okurken direkt imacros dan bahsediyor dedim. Aşağıya inince mesajı gördüm. ..
-
1 2- saatlik bişey az buçuk kodlama bilen biri yapar.
-
tagext bunu yazdı
1 2- saatlik bişey az buçuk kodlama bilen biri yapar.
Yapma abi, nasıl bi kaç saatlik iş olsun. Yeri geliyo bi satır için bi gün ugrasiyosun.
Konuya gelirsek c# ile kolayca yapabilirim. Detaylı bilgi pm alabilirim
-
Curl ile login olup işlemleri yaptırabilecek bir .php scripti yazılabilir diye düşünüyorum.
Bu işlemi de, FTP ve Plesk paneline ulaşabildiğin elindeki herhangi bir web sitesine cron tanımlayarak istediğin zaman dilimlerinde yapılmasını sağlayabilirsin.
Cron tanımlamak kolay, asıl mevzu scripti yazmakta bitiyor. Bilgisayarın kapalı olsa bile çalışır bu.
Diğer türlü bilgisayarın açık olacak ise, zaten bu bahsettiğin ayarı yapmak maksimum 1 - 2 dakika usta, uğraşma derim.
Th3Ultra tarafından 04/Şub/17 22:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Oldukça fazla thread koşturman gerekiyor, OOP dillerinin Multithreading uygulamalarına bakmanı öneririm.
-
imacros yada autohotkey yada autoit ile yapabilirsin.