Birafm, Kapakfm Vb. Birçok Site Nasıl Çalışıyor?
-
Günümüzde internet radyoculuğunun yaygınlaşması ile birçok site açılmakta sanırım bunlardan en popüleri Bira fm gerek tasarım gerese playlist olarak gayet iyi işler başarmışlar
Fakat benim asıl sorun bu sitelerin işleyişi nasıl?
Gördüğüm kadarı ile grooveshark eklentileri kullanarak bu işi yapıyorlar bira fm in kendi moodları yanısıra birde belirli saatlerde yayın yaptığı radyosu bulunmakta
Bu tarz bi site nasıl yapılır bizde böyle bi işe girmek istesek nasıl bir yol yöntem izlemeliyiz?
Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olanlar burada paylaşabilir mi?
-
tasarım yönü değilde radyo yönünü söyleyim
1 vps alırsın whm sonic attırırsın cpaneline
oto dj çakarsın
ayrı portlardan çekitli müzik yayınını başladtırsın 10-15 radyo aç gitsin
----
yada vps e ice cast atarsın ondada oto dj var ücretsiz ama trde kullanan pek yok
tasarımı bilmem
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------tasarım yönü değilde radyo yönünü söyleyim
oto dj çakarsın
----
yada vps e ice cast atarsın ondada oto dj var ücretsiz ama trde kullanan pek yok
tasarımı bilmem
-----------------------------Hocam şimdilik vps falan almayı pek düşünmüyorum,ücretsiz olarak bu işi nasıl yapabilirim onu araştırıyorum
Biliyorum bu işler ücretsiz olarak çok vasat oluyor ama en azından bişeyler denemek için ideal
-
tahta bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
oto dj çakarsın
----
tasarımı bilmem
-----------------------------Hocam şimdilik vps falan almayı pek düşünmüyorum,ücretsiz olarak bu işi nasıl yapabilirim onu araştırıyorum
Biliyorum bu işler ücretsiz olarak çok vasat oluyor ama en azından bişeyler denemek için ideal
-----------------------------2 hafta kurcalamak bana yeter dersen demo hesap açabilirim sana ücretsiz 2 haftalığına.
-
VideoJockey bunu yazdı:
-----------------------------tahta bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
oto dj çakarsın
----
tasarımı bilmem
-----------------------------2 hafta kurcalamak bana yeter dersen demo hesap açabilirim sana ücretsiz 2 haftalığına.
-----------------------------Sağol hocam şu işer nasıl dönüyor biraz bilgi sahibi olduktan sonra rahatsız ederim seni :) hiç bişey bilmeden başlamak istemiyorum
-
vps felan değil direk grooveshark apilerini ve widgetlerini kullanıyorlar
la bu kapakfm bizim arkadaşın :D şimdi farkettim geçen gün bana soruyolardı ne ara bu kadar bilindi bu site :D temasını görünce farkettim uğraşıyodm geçen yardım amaçlı onlarada :D -
Ccaglayan bunu yazdı:
-----------------------------vps felan değil direk grooveshark apilerini ve widgetlerini kullanıyorlar
la bu kapakfm bizim arkadaşın :D şimdi farkettim geçen gün bana soruyolardı ne ara bu kadar bilindi bu site :D temasını görünce farkettim uğraşıyodm geçen yardım amaçlı onlarada :D
-----------------------------Hocam şu api ve widgetler konusunda bana da yardımcı olur musun?ya da arkadaşınla irtibat kursak bize anlatsa nasıl yaptığını güzel bir döküman olmaz mı ne dersin?
-
tahta bunu yazdı:
-----------------------------Ccaglayan bunu yazdı:
-----------------------------vps felan değil direk grooveshark apilerini ve widgetlerini kullanıyorlar
la bu kapakfm bizim arkadaşın :D şimdi farkettim geçen gün bana soruyolardı ne ara bu kadar bilindi bu site :D temasını görünce farkettim uğraşıyodm geçen yardım amaçlı onlarada :D
-----------------------------Hocam şu api ve widgetler konusunda bana da yardımcı olur musun?ya da arkadaşınla irtibat kursak bize anlatsa nasıl yaptığını güzel bir döküman olmaz mı ne dersin?
-----------------------------
hocam şöyle özet geciyim bira.fm biraz kasmış o full flashla yazmış ama bu kapakfm.com daha rahat öncelikle grooveshark sitesine gireceksin üye olucaksn sonra bir playlist hazırlıcaksın sonra playliste sağ tıkladığında widget oluştur gibi bişey olucak orda sana html kodları vericek o kodları tasarımına gömdüğünde otomatik olarak sisteme entegre olmuş oluyorgerekli dökümanları burda bulabilirsin http://widgets.grooveshark.com/
-
Ccaglayan bunu yazdı:
-----------------------------tahta bunu yazdı:
-----------------------------Ccaglayan bunu yazdı:
-----------------------------
hocam şöyle özet geciyim bira.fm biraz kasmış o full flashla yazmış ama bu kapakfm.com daha rahat öncelikle grooveshark sitesine gireceksin üye olucaksn sonra bir playlist hazırlıcaksın sonra playliste sağ tıkladığında widget oluştur gibi bişey olucak orda sana html kodları vericek o kodları tasarımına gömdüğünde otomatik olarak sisteme entegre olmuş oluyorgerekli dökümanları burda bulabilirsin http://widgets.grooveshark.com/
-----------------------------Peki apiler ne işe yarıyor nasıl kullanılıyor?