Birazcık PIC Birazcık C - (PIC Adına Birkaç Soru)
-
Hacılar PIC proje ödevim var ve konu ile alakalı olabilecek sorularımı burdan sormak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Soru 1: Grafik lcd kullanıyorum ve ilk başta oynayan bir şekil yaptım. Ama ben bir tuşa basınca grafik lcd'nin hareketli şekilden çıkıp yapmasını istediğim asıl fonksiyonlara (yani menuye) gitmesini istiyorum. Bunu yapabilmek için muhtemelen kesme kullanmalıyım.
Acaba kesmenin yerine yoklama (yani asıl programda giriş dnetlemesi) mi yapmalıyım. Çünkü kesmeyi yapınca istediğim asıl fnksiyonlar gelecek ekrana. İstediğim asıl fonksiyonları ki bunlar uzun kesmede mi belirtmeliyim. Ancak asıl fonksiyonlarda da giriş yapılmasını isteyecem. Yani kesmeye asıl fonksiyonları yazabileceksem, kesme fonksiynundan başka bir kesme olayı gerçekleştirebilir miyim?
Bir pic içinde iki tane ana fonksiyonu (void main()) kullanabilir miyim? Kullanılacaksa nasıl olmalı?Mesela ben kesme yaptıktan sonra bu kesme ile ikinci ana programa atlayabilir miyim?
Şimdiden çok teşekkürler...
-
tek bir main vardır hocam, ve oradan başlar her şey..
kullandığın pic çeşidine göre bir sürü kesme kullanabilirsin. eğer tuş ile bu işi yapmak istiyorsan harici kesmeyi kullanabilirsin.. kesme işi ilgili fonksiyonunu çağırdıktan sonra kalan yere devam eder bu kadar.. bilmem doğru anladım mı sormak istediğini
-
iki main fonksiyonu olmaz.
programın içinde atlamalar yaptırabilirsin ancak.
bunuda ya ekstradan fonskiyon yaparak yaparsın yada dediğim gibi atlama yaparak.
illada main istiyorum diyosan
void cakma_main(void) {
while(TRUE){ //program fonksiyonun içinden çıkmasın istiyosan yazarsın
ne yapmak istiyorsun;
if(bu olursa){
break; //bu komutlada istediğin bi olay olursa döngüyü kırar çıkarsın.orijinal main fonksiyonuna gecersin,ama çok sağlıklı olmaz
}
}
}
ama buda fonksiyon yazıp çağırmak oluyo.