Birden Fazla Databaseden Rapor Almak İçin Bi Kolaylık Arıyorum.
-
Beyler şimdi diyelimki değişik ortamlarda birden fazla datam var.
Örneğin oracle, access, mssql, mysql her tarafım data diyelim.
Bunların toplamından bir rapor çekmek için oldukça kafa yordum sonunda şöyle bir sorgu toolu yazmaya karar verdim.Database yapısını şu şekilde belirteceğim
Yeni db geldikçe bu xmle ekleyeceğim sonuç olarak bana username password ve özel alanların sabit olduğu, diğer alanlarında varsa eklendiği yoksa boş bırakıldığı tek bir tablo döndürecek ve search edebilecem
<data> <fieldmappings> <fieldmapping name="SiteID" caption="ID in site" dosearch="no" type="int"/> <fieldmapping name="username" caption="Username" dosearch="yes"/> <fieldmapping name="namesurname" caption="isimsoyad" dosearch="yes"/> <fieldmapping name="password" caption="Password" dosearch="yes"/> <fieldmapping name="tablename" caption="Table" defaultvalue="$datasourcename\$tablename" dosearch="no"/> </fieldmappings> <datasource name="Mysqldatabase" ConnectionString='laylaylom' fetchallfields="yes"> <table name="uyeler"> <field name="username+password" mapping="namesurname" search="auto"/> <field name="membername" mapping="username" search="auto"/> <field name="memberpass" mapping="password" encryption="md5" search="auto"/> <field name="id" mapping="password" search="auto"/> </table> <query name="digeruserlar" sql="select isim+' '+soyad as isimsoyad, username, password from yorumlar" > <field name="isimsoyad" mapping="namesurname" search="auto"/> <field name="membername" mapping="username" /> <field name="memberpass" mapping="password" encryption="plain" /> </query> </datasource> <datasource name="Accessdatabase" ConnectionString='JetOle4 laylaylom' fetchallfields="yes"> <table name="digersiteuyeleri"> <field name="username+password" mapping="namesurname" search="auto"/> <field name="membername" mapping="username" search="auto"/> <field name="memberpass" mapping="password" encryption="md5" search="auto"/> <field name="id" mapping="password" search="auto"/> </table> </datasource> </query> </data>
Fakat farketmişsinizdir ki oldukça yoracak böyle birşey yapmak beni.
Buna alternatif kullanılan hazır bir yazılım yada öyle birşeyler varmıdır? Tüm ihtiyaçları karşılaması gerekmiyor önemli olan bir tuşta verdiğim kriterlere göre farklı dbleri tek tabloda versin bana.
-
jboss un teid diye bi tool u var. hertürlü db flat file vb şeyleri toolda map edip sanal dbler oluşturabiliyorsun.
sonra o sanal dblerden sorgu çekebilirsin.
-
Hocam güzele benzior galiba web tabanlı bu
kurdum kurcalıyorum saolasın