Bireysel Emeklilikte Devlet Fonunda Kalarak Kazancım İlk 4 Ün İçinde
-
Bireysel emeklilik sisteminde olanlar için onlara fikir vermsi açısından benim yaptığım yatırım çeşididir bu, emeklilik sisteminde çalışanlar sürekli olarak bu fon tipinden uzak durun diye tavsiye ederler devlet güvencesi riski en az olan filan der inatla bende tüm yatırım fonumun bunda durmasını istedim sonuç ortada hiç kayıpım yok ve getiri olarak ta ilk 5 in içinde, :)

http://www.fonmarket.com/analiz/fon/garanti-emeklilik-likit-esnek-eyf
-
İyi aklıma geldi, her ay parayı çekiyorlar ama açtığımdan beri hiç dokunmadım. Fon kısmını da bankacı yapmıştı.
telekom tarafından 10/Eki/14 13:32 tarihinde düzenlenmiştir
Aslında işi bilen biri fon muhabbetlerini, ince ayarları vs. (varsa) bilale anlatır gibi anlatsa hiç fena olmaz. -
Şimdi hocam ben iki yıl önce açtığımda bana 3 seçenek sundular, düşük risk grubu orta risk grubu yüksek risk grubu.
Sonrasında bir şey sormadı. Bu kadar detaylı bes te fonların yönetildiğini bilmiyordum. Gerçi bütün olayı şu an yanlış anlamışta olabilirim. Kafam karıştı.
-
hem fon getirisi hemde devletden %25 katkı mı alıyoz.
bireysel emekliliğe başvurcak paraya yeni kavuştum da konuya biraz uzağım.
-
darkness_izmir bunu yazdı
Devletten aldigin yuzde 25ile anaparanin fon getirisini aliyosunuz, bu yuzde 25in alinmamasinin sartlari var (tabi erken ayripma durumlarinda )
-
piradomim bunu yazdıdarkness_izmir bunu yazdı
Devletten aldigin yuzde 25ile anaparanin fon getirisini aliyosunuz, bu yuzde 25in alinmamasinin sartlari var (tabi erken ayripma durumlarinda )
Ben de bu yüzde 25 kurtarmaz enflasyona yenik düşer diyordum bu fon işi iyiymiş. Peki yüzde 25i ne zaman geri alabiliyoruz?
-
çok araştırdım neticede hem ufaklığın hem eşim için 200 aylık yatırıyorum.
Öğrendiğim en net bilgi ise ne devlet katkısı ne extra kazanç. Bu sistemde bizim yararımıza olan tek şey düzenli ve disiplinli para biriktirme alışkanlığı. Tabi 20 yıl dişini sıkarsan devlet katkısınıda alabilirsin.
-
janni bunu yazdı
Öğrendiğim en net bilgi ise ne devlet katkısı ne extra kazanç. Bu sistemde bizim yararımıza olan tek şey düzenli ve disiplinli para biriktirme alışkanlığı. Tabi 20 yıl dişini sıkarsan devlet katkısınıda alabilirsin.
10 yıl diye biliyorum.
-
qoqo bunu yazdıjanni bunu yazdı
10 yıl diye biliyorum.
10 yılda tam alamıyorsun hocam,
Tam kesintisiz devlet katkısını alabilmen için 20 yıla yakın bir süre gerekmektedir. Yinede yanılıyor olabilirim. Düz mantık bizim çocuk 22 sinde alabilecek diye girdik. Üniversiteden sonra elinde biraz para olur mantığı ile.