Birileri Benim Oyunumu Kendi Adına Dağıtarak Para Kazanıyor Olabilir Mi? (App-Ads.Txt)
-
Merhaba, 1 buçuk ay önce yayınladığımız oyunumuz şuanda Google Play'de +150.000 indirme sayısına ulaştı. Aynı zamanda eklediğimiz analytics sdk'ları üzerinden oyunun Çin'de +80.000 cihaz tarafından indirildiğini farkettik. Fakat bunlar ne Google Play'dendi, ne de bize bir kazanç sağladı. Başta Çin'de Google yasaklı, oyun oynanıyor ama Admob kazandırmıyor diye düşünüyorduk. Ama sanırım olay bu değilmiş.
spynter tarafından 01/Nis/20 11:19 tarihinde düzenlenmiştir
Dün AdMob'dan app-ads.txt eklememizi öneren bir uyarı mesajı aldık. Anladığım kadarıyla bu txt dosyası market url'sine eklendiğinde belirtilen adresler dışında reklam gösterimini kısıtlıyor, yada bizim adımıza kazanç elde edilmesini engelliyor. Bu olayı ilk defa duyuyorum. Oyunda IronSource SDK'sı kurulu ve Admob, UnityAds, Ironsource olarak 3 farklı reklam servisi kullanıyoruz. Bu app-ads.txt dosyasını hangi şekilde oluşturmalıyız? Neleri eklemeliyiz? Bu txt dosyasını eklemek oradan elde edilen kazancı elde etmemizi sağlar mı?
Bilenler yardım edebilirse sevinirim. Oyun sadece Google Play üzerinde dağıtılıyor şuanda. (Link) -
Yapman gerekenleri yazıyordum hocam ama sonradan kontrol ettim yapmışsın :)
-
spynter bunu yazdı
Merhaba, 1 buçuk ay önce yayınladığımız oyunumuz şuanda Google Play'de +150.000 indirme sayısına ulaştı. Aynı zamanda eklediğimiz analytics sdk'ları üzerinden oyunun Çin'de +80.000 cihaz tarafından indirildiğini farkettik. Fakat bunlar ne Google Play'dendi, ne de bize bir kazanç sağladı. Başta Çin'de Google yasaklı, oyun oynanıyor ama Admob kazandırmıyor diye düşünüyorduk. Ama sanırım olay bu değilmiş.
Dün AdMob'dan app-ads.txt eklememizi öneren bir uyarı mesajı aldık. Anladığım kadarıyla bu txt dosyası market url'sine eklendiğinde belirtilen adresler dışında reklam gösterimini kısıtlıyor, yada bizim adımıza kazanç elde edilmesini engelliyor. Bu olayı ilk defa duyuyorum. Oyunda IronSource SDK'sı kurulu ve Admob, UnityAds, Ironsource olarak 3 farklı reklam servisi kullanıyoruz. Bu app-ads.txt dosyasını hangi şekilde oluşturmalıyız? Neleri eklemeliyiz? Bu txt dosyasını eklemek oradan elde edilen kazancı elde etmemizi sağlar mı?
Bilenler yardım edebilirse sevinirim. Oyun sadece Google Play üzerinde dağıtılıyor şuanda. (Link)haci bilgim yok ama oyunu nasil yayginlastirdiniz onu merak ediyorum. reklamsa ne kadar harcadiniz mesela
-
Benimde merak ettiğim bu oyunun size getirisi ne kadar :)
-
apk olarak yayınlamışlardır neolcak. yandex ve samsung market gibi yerlere de ekleyin hocam
şayet sadece apk olarak yayınladılar diyelim. google yasaklı olduğu için reklamların görüntülenemiyor ve gelir elde edemiyorsun
bence çindekiler anca link.tl gibi yerden bişiler kazanırlar belki.
sende oyun içi market yapıp araç skinleri yap onları sat anasını satim sen de ordan kazan ucuz tutarsın reklam geliri gibi o da gelir.
yunusdogan tarafından 12/Haz/20 14:41 tarihinde düzenlenmiştir -
ya bu ironsource ne işe yarıyor? bunlar gibi zibilyon tane firma reklamı çıkıp duruyor bana. mobil oyununuzu gönderin onu yayınlayalım falan. iyi bi oyun yapsam zaten kendim yayınlarım. bunlar ne sağlıyor hocam bi faydasını gördünüz mü?