Birisinin Sesini Kısmak İstiyorum.
-
Hocalar birisi var sesi çok çıkıyor. Bağıra bağıra konuşuyor. Birde sesi tiz zaten, adamın kulaklarını deliyor. bi ilaç tavsiyeniz felan varmı içirsem sesi kısılsa felan ?
teşekkürler.
-
konuşmayı denedin mi =)
-
Denedim hocam :) tamam diyor 2 dk sonra ayni. Aliskanlik haline gelmis.
-
yav kimse o işte ya kulakları az duyuyodur ya da bulunduğu ortamda herkes öyle konuşuyodur.
Bizim eski komşu vardı o teyze oldumu evde durulmazdı,herkes ona uyardı.yani bulunduğu ortam veya kulak sorunu.
-
antivir-US bunu yazdı:
-----------------------------yav kimse o işte ya kulakları az duyuyodur ya da bulunduğu ortamda herkes öyle konuşuyodur.
Bizim eski komşu vardı o teyze oldumu evde durulmazdı,herkes ona uyardı.yani bulunduğu ortam veya kulak sorunu.
-----------------------------hocam dediğin gibi ilk başta ortamlar gürültülüydü. gürültülü ortamda buluna buluna gürültülü konuşmayı adet haline getirdi. şimdi gürültüsüz ortamda da sesli konuşuyor.
ilacı felan yokmu bunun ya
-
hocam o kişiyi tanıyan sensin şakadan anlıyosa sürekli bu konuda şakaya,espriye maruz bırak ki konuşmadan önce aklından mutlaka "ulan sessiz konuşayım yine espri malzemesi olacam" düşüncesi geçsin.
Bişey söyleyeceğini anladığın zaman hişşşşttt sessiz söyle falan de,yani zırt bırt hatırlat,sürekli hatırlat ki adamda takıntı haline gelsin,konuşmadan önce bu durumu düşünür olsun çok işe yarar.Her konuştuğunda bağırma arkadaş duyuyoz falan şakaya vur.
ben de lisedeyken zıplayarak yürürdüm yürüyüşüm çok berbattı,resmen yaylı gibiydim.
beraber okula gidip geldiğim arkadaşlar kendimi her kaybettiğimde zıplama diye diye yürüyüşümü değiştirdiler.Onların sayesinde düzeldi yürüyüşüm.
Arkadaşla konuş bu durumdan kendi de rahatsız ise her yüksek sesle konuştuğunda "yine bağırdın" diye uyar çok kısa sürede düzelir,en fazla birkaç gün.
-
ses sensörü yerleştir ortama. dB ini de yüksek tut. çalınca kapatma kumandasını da müdüre ver.
adam bağırdıkca ciyak ciyak ötsün. öttükçe sadece bakın adama.
gör bak bi daha normal bile konuşabiliyor mu?
