folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Birkaç Donanım Sıkıntım (Yardım)

Birkaç Donanım Sıkıntım (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

Arkadaşlar 40 adet masaüstü pc var bunların bazıları çalışıyor çoğu çeşitli işletim sistemi ve harddisc arızalarından dolayı çalışmıyor. Bunlara format atmaya kalksam harddiskleri dolayısıyla donuyorlar onun için acronis ile image at tavsiyesi aldım çalışanlardın birinin image ini bir SATA harddiske aldım ve acronisdede bir boot cd si oluşturdum şimdi sorun şu

----öbür pc ler hiç açılmıor ve onlarda acronis yok. acronis olmamasından dolayı boot cd yi takınca programı bulamıor ben bu pc leri açamıyorum ki acronisi yükliim bunlara dışardan nasıl bir müdahale yapabilirim  

-----2. sorun ise ben bu image i sata ya aldım bu satayı pc ye takınca çevrimiçi olarak görmüyor bilgisayarım yönet kısmından yapılıyor fakt pc yi açamadığm için aktif edemiyorum bunu bios la çözebilir miyim yani pc yi açınca 2 harddisknde çalışmasını istiyorum ?

4641544948---53415249544153
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

Bilen arkadaşlar varsa acil yardım bekliyorum up up up 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Hocam bootCd ile açılması için ilgili bilgisayarlara acronis kurulu olmasına gerek yok... Muhtemelen CD-romlarında sıkıntı var veya biostan açılış sıralamasını değiştir... Bootable CD zaten acronisin içinde çalıştığı ve açılışta açılabilen cd dir...

Başka bir seçenek olarak acronis yüklü bir bilgisayardan flash belleğinizi bootable yapabilir ve onla bilgisayarınızı açıp imajınızı yükleyebilirsiniz...Altta işinize yarayacağını düşündüğüm bir alıntı paylaşıyorum...

Programı çalıştır; Şu videodaki gibi yapacaksınız ancak siz flash belleğinizi seçin, CD'yi değil... Falsh belleği bootable yaptık...
    Video1: http://www.seyretogren.com/video/progra ... turma.html

Daha sonra sisteminizin yedeğini alın, siz bu yedeği videoda anlatıldığı gibi fakat ilk başta bootable yaptığımız flash belleğin içine yapın.
    İlgili Video: http://www.seyretogren.com/video/progra ... -alin.html

İşlem bitince image flash belleğimiz bootable olarak hazır...

Göçmüş bilgisayarı ilgili flash bellekle başlatın ve aşağıdaki videodaki gibi yükleyin, yedeğiniz flash bellekte ve ondan gösterin...
    İlgili Video: http://www.seyretogren.com/video/progra ... tirin.html

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Hocam bootCd ile açılması için ilgili bilgisayarlara acronis kurulu olmasına gerek yok... Muhtemelen CD-romlarında sıkıntı var veya biostan açılış sıralamasını değiştir... Bootable CD zaten acronisin içinde çalıştığı ve açılışta açılabilen cd dir...

Başka bir seçenek olarak acronis yüklü bir bilgisayardan flash belleğinizi bootable yapabilir ve onla bilgisayarınızı açıp imajınızı yükleyebilirsiniz...Altta işinize yarayacağını düşündüğüm bir alıntı paylaşıyorum...

Programı çalıştır; Şu videodaki gibi yapacaksınız ancak siz flash belleğinizi seçin, CD'yi değil... Falsh belleği bootable yaptık...
    Video1: http://www.seyretogren.com/video/progra ... turma.html

Daha sonra sisteminizin yedeğini alın, siz bu yedeği videoda anlatıldığı gibi fakat ilk başta bootable yaptığımız flash belleğin içine yapın.
    İlgili Video: http://www.seyretogren.com/video/progra ... -alin.html

İşlem bitince image flash belleğimiz bootable olarak hazır...

Göçmüş bilgisayarı ilgili flash bellekle başlatın ve aşağıdaki videodaki gibi yükleyin, yedeğiniz flash bellekte ve ondan gösterin...
    İlgili Video: http://www.seyretogren.com/video/progra ... tirin.html

hocam dediğin gibi yaptım cd üzerinden başlattım 2 pcde denedim ayrı ayrı ama yok cdden acronis başlatılıyor diyor sonra başlatma sorunları kısmına atlıyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

netcafe sanırım.

senin oraya bir teknik servisin girmesi gerekli gibi grünüyor. makinaların çoğu çalışmıyor diyorsun. donanım bilginde anladığım kadarı ile pek yok. hangi ildesin? bilgili olan bir mürid boş vaktinde gelir yardımcı olur belki?

izmirdeysen ben yardımcı olurum mesela.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

netcafe sanırım.

senin oraya bir teknik servisin girmesi gerekli gibi grünüyor. makinaların çoğu çalışmıyor diyorsun. donanım bilginde anladığım kadarı ile pek yok. hangi ildesin? bilgili olan bir mürid boş vaktinde gelir yardımcı olur belki?

ben de sana çıraklık edebilirim abi :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

netcafe sanırım.

yok hocam netcafe değil bir okulun pc laboratuvarı onlarla uğraşıyoruz fazla bilgim yok ama yinede arkadaşın dediklerini bios vs genelde biliyorum yukarıda anlattığım gibi bir kaç sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim tekrar 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Hocam bende Labdaki 16 bilgisayarı bu şekilde hallediyorum... Dediğiniz gibi CD'de sıkıntı çıkaran kimi bilgisayarlar oluyor bende onları Bootable Flash diskle hallediyorum... 

Yapacağınız şey şu;

Siz zaten yedek almışsınız. Şimdi size lazım olan bootable flash bellek... Onu da verdiğim linkte anlatıyor...

Bilgisayarlarınızı bilmiyorum ama bendeki bilgisayarlarda Flash takılı olunca BİOS altında HDD'nin yanında + çıkıyor Yani şöyle;

+HDD

CD-rom vs.

o + olana tıklayınca içinde flash belleğim, hdd vs gözüküyor orada da sıralama yapıyorum ve sorunsuzca flashı görüyor ve yükleme işlemimi gerçekleştiriyorum...

Sizin o sata hddniz sanırım acronis ekranında sorunsuz gözükecektir (öyle ümid ediyorum)

Tüm bunlara ek olarak (donanımlar aynı ise) sorunlu bilgisayarların HDDlerini çalışan bilgisayarlarınkiyle değiştirip orda deneyin bakalım CD-rom problemimidir. (ki büyük ihtimal böyle)

_PesimisT_ tarafından 05/Kas/12 22:56 tarihinde düzenlenmiştir

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek
    _PesimisT_ bunu yazdı

Hocam bende Labdaki 16 bilgisayarı bu şekilde hallediyorum... Dediğiniz gibi CD'de sıkıntı çıkaran kimi bilgisayarlar oluyor bende onları Bootable Flash diskle hallediyorum... 

Yapacağınız şey şu;

Siz zaten yedek almışsınız. Şimdi size lazım olan bootable flash bellek... Onu da verdiğim linkte anlatıyor...

Bilgisayarlarınızı bilmiyorum ama bendeki bilgisayarlarda Flash takılı olunca BİOS altında HDD'nin yanında + çıkıyor Yani şöyle;

+HDD

CD-rom vs.

o + olana tıklayınca içinde flash belleğim, hdd vs gözüküyor orada da sıralama yapıyorum ve sorunsuzca flashı görüyor ve yükleme işlemimi gerçekleştiriyorum...

Sizin o sata hddniz sanırım acronis ekranında sorunsuz gözükecektir (öyle ümid ediyorum)

Tüm bunlara ek olarak (donanımlar aynı ise) sorunlu bilgisayarların HDDlerini çalışan bilgisayarlarınkiyle değiştirip orda deneyin bakalım CD-rom problemimidir. (ki büyük ihtimal böyle)

tmm hocam birde dediğin şekilde yapim olmazsa söylerim sana sağol tekrar

Toplam Hit: 751 Toplam Mesaj: 9