Bisiklet Ve Koşu Bandı İle Elektrik Üretme ?
-
Arkadaşlar final'de sınav yerine bir sunum yapacağım,hoca sadece bir çözümsel fikir istedi,bende işyerlerinde bir fitness salonu oluşturarak elektrik üretme adına birşeyler düşündüm,böylelikle hem çalışan'ın hem'de işveren'in çıkar sağlayacağını düşündüm,şimdi bu fikrimin işyerinede çalışanada kar sağladığını belirtmek için bir kaç sayfa rapor'da hazırlamam gerekiyor..aranızda illaki bilgi sahibi arkadaşlar vardır..bu cihazlara dinamo dahil ettiğimiz taktirde elektriği nasıl depo edeceğiz ne kadar fire verir,yarattığı akım işyerinde ne kadar iş görür gerekli teçhizatlar nelerdir vs. .. ben alakasız bi bölümün öğrencisi olduğum için bilen arkadaşlar mantıklı açıklamalar sunacaktır diye düşündüm..şimdiden tşk.
-
-
Şöyle bişi düşündüm.
ups çalışma mantığına gelirsek içlerinde genelde 12volt 7-9-vs ampersaatlik aküler var.
Sizde o şekilde depolayıp çıkışta yükseltilerek 220v olarak alabilirsiniz. Bi odanın aydınlatma ihtiyacınıda karşılarsınız bir süre led tv filanda çalıştırırsınız :D
Bu pisikletlerden veya koşu bantlarından bu akülere depolayıp daha sonra transformatör ile yükseltip kullanabilirsiniz ? diye düşündüm ama :D
-
BarisYigit bunu yazdı
Şöyle bişi düşündüm.
ups çalışma mantığına gelirsek içlerinde genelde 12volt 7-9-vs ampersaatlik aküler var.
Sizde o şekilde depolayıp çıkışta yükseltilerek 220v olarak alabilirsiniz. Bi odanın aydınlatma ihtiyacınıda karşılarsınız bir süre led tv filanda çalıştırırsınız :D
Bu pisikletlerden veya koşu bantlarından bu akülere depolayıp daha sonra transformatör ile yükseltip kullanabilirsiniz ? diye düşündüm ama :D
eyvallah hocam,aklımda olsun .
-
up
-
Ben de ne kadar enerji üretebileceğin hakkında fikir vermeye çalışayım
Dünyanın en iyi bisikletçileri maksimum 700 wata çıkabiliyor(kısa süreliğine) ama bu adamlar insan değil :) ben de milli takımdayken 25 km boyunca ortalama 350 wat yapabiliyordum normal bir insan 100 wat yapabilir heralde. Enerjiyi elektriğe çevirip dopolama kısmında kabaca %30 kaybın olur, dinamoların verimi %80 civarında buna dönüştürme depolama işide eklenince verim %70 lere düşer
Bunlar kaba hesaplar tabi
-
Üretim söz konusu olduğunda doğal kaynaklardan üretim her zaman daha cazip geliyor.
Koşu bandı demeseymişin keşke sonuçta oda elektrikle çalışıyor burda üretmeden ziyada bir tasarruf söz konusu gibi geldi. Projeni oluşturduğunda üretimden ziyade tasarruf odaklı bir sunum yaparsan daha etkili olabilir düşüncesindeyim.
Yada fitness salanonundaki aletlerin çalışmasını sağlayacak ve harcanan elektriği tekrar geri dönüşüme aktarabileceğin bir proje daha mantıklı olur. Bu denli bir enerjiyide çatıya yerleştireceğin rüzgar panelleri ile sağlayabilirsin diyecem ortaya absürt bir maliyet hesaplaması çıkacak.En mantıklısı var olan belli bir enerjiyi geri dönüştürmek . Bunun sonucunda çıkacak tasarruf maliyetini sunmak etkili olur kanaatindeyim.
-
janni bunu yazdı
Üretim söz konusu olduğunda doğal kaynaklardan üretim her zaman daha cazip geliyor.
Koşu bandı demeseymişin keşke sonuçta oda elektrikle çalışıyor burda üretmeden ziyada bir tasarruf söz konusu gibi geldi. Projeni oluşturduğunda üretimden ziyade tasarruf odaklı bir sunum yaparsan daha etkili olabilir düşüncesindeyim.
Yada fitness salanonundaki aletlerin çalışmasını sağlayacak ve harcanan elektriği tekrar geri dönüşüme aktarabileceğin bir proje daha mantıklı olur. Bu denli bir enerjiyide çatıya yerleştireceğin rüzgar panelleri ile sağlayabilirsin diyecem ortaya absürt bir maliyet hesaplaması çıkacak.En mantıklısı var olan belli bir enerjiyi geri dönüştürmek . Bunun sonucunda çıkacak tasarruf maliyetini sunmak etkili olur kanaatindeyim.
koşu bandında saçmalamışım,elektrik ile çalıştığını hesaba katmadım :) ..bisiklet ile olan kısmını değerlendireceğim sadece teşekkürler tekrar..ayrıca önerilere ve eleştirilerede açığım..yarın'a teslim etmem gerekiyor : /
-
hacı bu bazı spor salonlarında uygulanıyor zaten geçtiğimiz aylarda haberde gördüm
-
baban zamanında ismet aktar lisesine gönderse bu konuyu açmayacaktın amk :-))
-
MbK bunu yazdı
baban zamanında ismet aktar lisesine gönderse bu konuyu açmayacaktın amk :-))
: )))) istemiştimde göndermedi