Bisikleti Hangi Boyayla Boyayabilirim?
-
Arkadaşlar biraz paslanmıştı bisikletim. Kazıdım iyice. Metalini çıkarana kadar. Güzel bir boya arıyorum öyle 3 liralık sprey falan demeyin onlar bi süre sonra çıkıyor çokta belirgin olmuyor.
Ne tür bir boyaya ihtiyacım var 20 liraya kadar bütçe ayırabilirim :) Sanırım metal boyası lazım ama yine de ucuz yollu önerilerinizi alayım dedim.
Cayan tarafından 03/Oca/16 13:33 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Kaliteli boyalar var henkel vs. kutusu 15 tl olması lazım 2 kutu işini görür diye düşünüyorum.
Boya atmadan önce yüzeyin pürüssüz olduğundan emin olman lazım.
Yine boya atmadan yüzeyi biraz ısıtırsan boya daha iyi yapışacaktır.
Bir tanıdık bu şekilde bisiklet maşası boyamıştı. Orjinal gibi olmuştu. tavsiyem bu yönde.
Plasti dip işi sık sık çizimeler olacağından bisiklette yalan olur tavsiye etmem.
-
bisikleti bol köpüklü sabun su ile yıkayıp kurumasını bekledikten sonra marshall metalik sprey boya ile boyarsan bayağı götürür.boyadıktan sonra günlerce güneşte beklesin ama
-
mataramasuko bunu yazdı
-
Purmuz ve celik firca ile iyice kaziyacaksin.
hava ile temizleyip, ince bir astar atacaksin. Onun ustune istedigin rengi tekrar astar at 3. 4. Boya astarinin ustune seffaf astar at tamamdir.
-
gokcan bunu yazdı
Purmuz ve celik firca ile iyice kaziyacaksin.
hava ile temizleyip, ince bir astar atacaksin. Onun ustune istedigin rengi tekrar astar at 3. 4. Boya astarinin ustune seffaf astar at tamamdir.
sakın pürmüzle yakma demirinde aleminyumunda içinde bi miktar su var . yakarsan o su gider ve %80 kırılır bisikletin.
-
Her tür boya olur, sprey de olur ama çok kat atman lazım. Bi kat bi zımpara bi kat bi zımpara şeklinde 4 5 kat yapacaksın. Ne kadar abartırsan o kadar kaliteli olur diye biliyorum
-
0 numara zımpara ile en derine kadar in ardından iki kat astar atıp kurumaya bırak kuruma işlemini hızlandırmak için 1 - 1.5 metre uzağına ufo koyabilirsin metale zarar vermez ardından kuruma gerçekleştikten sonra kaliteli bir markanın sprey boyasını al tek kat at ardından kurumaya bırak bi kat daha at kurumaya bırak derken 4 kat at ve kurut ardından pürüzlü bi yüzey ise su zımparası ve su ile zımparalayıp pürüzsüz olmasını sağla sonra araçlar için olan pasta cilalardan satın alıp pamuk ile pasta cila işinide tamamla orjinalinden daha iyi olacak hatta maskeleme bandı ve gazeteler ile 2 renk 3 renk yapabilirsin becerin varsa airbrush ile harikalar yaratabilirsin.