folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bitcoin Sınırlı Sayıda Mı Olacak



Bitcoin Sınırlı Sayıda Mı Olacak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    birçok yerde 21 milyon bitcoin üretileceği yazmakla beraber bir o kadarda öyle birşey olmadıgını söyluyor. Diyelim 21 milyona ulastı ve bu kadar üretildi sonra ne olacak daha mı degerlenır yoksa artık üretilmeyen şeyi millet yavas yavas bırakır ve alt coinlere mi geçer açıkcası alt coinlerinde baya bir zamana ihtiyacı var bitcoin bile buralara yıllar sonra gelebildi , kısacası artık üretilmeyen şey değer mi kazanır alternatiflerine mi yönelinilir.


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vac
    Vac's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2015
    Erkek

    hocam al satla piyasada dönücek işte. 


    Comeback...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Oyleyse bi yuz k usd baglamak lazim


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Yerine geçecek kayıtsız başka bişey çıkmazsa sürekli artar . Yada hack Yemez zde .

    Edit . Ve evet max sayı 21m . Ve iddaa edilen çözülen bloklar  Piramit gibi en altta geniş ve bol yukarı çıkıldıkça az  ve zor hatta bazı ları son kısmın hemen hemen aimkansız gibi ( çözülwmez değil yakacağın elektrik 10 a kazancı  1 olacak ) 

    Ama bu işte para  var . 

    Geçen aklıma şöyle bişey geldi .

    10.000 tl yani 3000$ gibi bir para çöpe atmış gibi .

    İlk çıkar çıkmaz alt Coin lerden  50 $ almak .

    İlk çıktıklarında 0.01 0.1  vs oluyorlar ama sonra 20 30 olsa deli para ediyor . Bakim soktumun doların dan zararı çıkarabilirsem bunu yapıcam 

     

    Hesaplasana 50 dolara 0.05 ten ldığın  50 oluyor xd direk ev parası 

    samaccc tarafından 02/Ağu/17 23:35 tarihinde düzenlenmiştir

    Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    sınırlı üretimler her zaman daha değerlidir.


    goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    Altın gibi düşün ama şöyle sen öldüğünde altını çocuklar kullanabilir ama btc de cüzdanın şifresini kimse bilmezse o btc artık kilitli kalıyor ve sonsuza kadar kimse kullanamıyor belkide ilerde şuanda  1m btc nin sahipleri cüzdan şifrelerini unuttuğu için piyasada 20 m kalmıştır. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Nisan/2007
    Erkek

    21 miliyon sana az gelebilir ama bitcoinin en kucuk birimi 1 satoshi = 0.0000001 BTC yani 1 bitcoin 100 miliyon satoshi ya esit yani butun bitcoinler mine olduklarinda 2100000000000000 kadar satoshi olacak etrafta boyle dusunebilirsin, ve bu arada, bide tabiki degeri artar zor elde edilebilen bi seyin degeri daha yuksektir ve bitcoinin degerinin yuksek olmasanin en onemli nedenlerinden biri de  controlled supply dir yani 2011 de bi blocktan 50 bitcoin cikarabilirdin 2015 te bu yariya indi 25.5 sonra ve simdi 12.20 ve boyle devam edecek (her 52500 block tan sonra yariya iner), 2140 a kadar bu yilda ise son block mine olur (eger 52500 blockun mine olmasi icin 4 yil olarak hesaplarsal) ve bu hesapa gore son 52500 blocklarin odulu  0.00000042 BTC dir ki bu sayi 42 satoshi ye esit tir, bu nedenle ilerde degerinin daha cok artma ihtimali cok yuksektir bu arada mining difficulty nin de rolu cok onemlidir.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Olacak değil, zaten çıktığında 21milyon BTC vardı. Henüz kazıp çıkarılmadı sadece. O şekilde düşün.

    Altın gibi. Dünyada atıyorum X ton altın var. Şimdiye kadar çıkarılan A ton, yer altındaki B ton

    A + B = X 

    Böyle düşün, mutlu ol.

    ---

    Şu paper wallet'daki btcleri nasıl harcıyoruz :D


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    pek bilinmese de btcnin alternatfileri var. onlardan bir veya birkaçını parlatabilirler. mesela eth çok gündeme oturdu son zamanlarda. oysa aynı değerde başka coinler de var monero, sah gibi. tabi değerden ziyade çıkış miktarı önemli. xrp bir yılda 4.000 kat kazandırdı. yani 1 tllik alan 4bin tlye kavuştu. sonra düştü şimdi ne olur bilinmez tabi. demek istediğim hem teknoloji hem potansiyel olarak daha iyileri var fakat tabi btc ilk ve en bilinen olma özelliğinde. farklı ve iyi bir proje biraz da şansla günlük hayatımıza tamamen girebilir. paraların sanallaşmasını beklerken sanal paraların reelleşmesini yaşayabiliriz.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    Arkadaşlar kesin ve net bilginiz olmadan yazmayın bence. İnternette çöp o kadar çok bilgi var ki o kadar kirlilik var ki. en azından kendi içimizde bu kaosa ortak olmayalım.

    Evet 21 milyon konusu kesin ve net kati dir. bu kadar adet çıkarılabilecek.

    En küçük birim satoshi dir. Satoshi nakamoto nickli birisi tarafından 2009 yılının başında duyuruldu. Ve bi süre sonra satoshi nakamoto ortadan yok oldu. 1 kişi miydi bir grupmuydu arkasında devlet olan bi oluşumuydu kimse bilmiyor. Zaman zaman "o benim" diyenler çıktı lakin net bilgi halen yok.

    Olaya yüzeysel baktığında basit bir algoritma var ekran kartının işlemcisi pc nin işlemcisiyle bu algoritmayı çözmeye çalışıyorsun sonucunda belli kriterlere göre btc kazanıyorsun buna mining deniyor.

    Daha da özele girdiğin zaman imzalar küpler işlem sıraları daha doğrusu welcome to the blockchain world.. Blockchain şudur diyen adamdan uzak durun öyle 2 cümleyle anlatılacak bir altyapı değil. Çok ciddi araştırmalar yapmanız gerekiyor birşeylerin idrakına, farkına varabilmek için. 

     

    Özetle sen dolar kullanıyorsun değil mi ama doları abd neye göre basıyor bilmiyorsun neyle basıyor bilmiyorsun böyle bak olaya. Senin teknoloji karşısında pozisyonun nedir mining yapıp algoritmalarını anlayıp ona en uygun donanımı seçip bu crypto currency i çıkarmalıyım diyebilecek yetide misin?  Yoksa arkadaş ortada böyle bi değer var ben bunu broker lık yaparak oynatırım mı diyebiliyorsun. Yahut kardeşim ben btc ile çalışan kahve makinesi koyucam kantine he kimde btc var kimsede yok şuan hemen yanına da btc exchange yapılabilecek bir cihaz koyacağım diyen bir yatırımcı bir girişimci misin?

    Sen neresindesin bu işin önce ona karar vermelisin. Herkes kolay paranın peşinde ama o kolay denen para o kadar kolay değil arkadaşlar :) bunu söyleyen ben 1200tl yi 2 ayda 12000 tl yaptım (eth saolsun :) ) ve sonra durdum kaldım hatta zarar etmeye başladım yanlış stratejiler ile ama deneyim kazandım. Bu demek değil ki ben bu işi iyi biliyorum öğrendim. halen öğrenmeye devam ediyor ve bu işin neresinde olduğumu netleştirmeye çalışıyorum.

     


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
Toplam Hit: 1698 Toplam Mesaj: 10
bitcoin 21 milyon bitcoin