Bitmek Üzere Olan Domaine Sahip Olmak
-
Google da aratınca belirsizlik hakim ise o konu derin konudur bence. Tahribata geldim hemen. Öğrendiklerimi unutmaya başladığım için blog yazısı yazma gibi bir çözüm buldum. Ne öğrensem, aklıma hangi soru gelse direkt yazıyorum. Faydası çok oldu. Henüz blog açmadım domainim yok. Pc de kayıtlı 50 den fazla makale oldu c++, kriptografi, elektrik, arduino, elektronik, matematik, fizik vs. yazılarımı satmayı hiç düşünmüyorum.
Geçen yıl, takip ettiğim bir domain vardı fakat 1 gün kala yenilendi. Sahibi yabancı bir domain satış firması zaten sistemleri otomatiktir kapmayı hiç başaramam diye düşünüyordum. Doğru da çıktı tahminlerim.
Şimdi aklıma başka güzel bir domain geldi ve yaklaşık 3 ay sonra boşa çıkacak. Kontrol ettim türk biri. Googledan aratınca ulaştığım sonuçlar şu şekilde; "Bitmiş bir domain aslında bitmemiştir.", "Domaine sen sahip olamazsın backorder hizmeti veren firmalar domainin asıl sahibidir." vs.
Soru açık, Bitmek üzere olan bir domaini nasıl kapabilirim? Domaini goodaddy, hostingi namecheap amcalardan almayı düşünüyorum. Siteyi html ile yapacağım :D Javascript Css öğrendikçe güzel şeyler var aklımda. Script kullanmayı sevmiyorum.
Şunu da sormak istiyorum diyelimki günlük 50 aktif okuyucuya ulaştım. Aylık 1000 kişi okuyor. Ayda ne kadar kazanırım? Para kazanmak 1 numaralı amacım değil ama amaçlarım arasında. Domain hostingi öder herhalde. Üstüne harçlık yaparmıyız? Ayda 50 lira falan olur mu? :P
-
-
TheAvenqer bunu yazdı
sanırsam danışmanlığı para ile yapanlar olduğundan cevap yazılmadı konuya. nicproxy kayıtlı domain. natronun backorder hizmetini kullanabilirim. ikisi de çizgi telekom firması. fakat yıllık 15 dolar diyor 15x5.2 (3 ay sonra allah bilir kaç lira olur) 78 tl yapıyor. çok tuzlu. whois kaydını gizlemiş arkadaş. plesk kurup bırakmış kullanmıyor da ama yeniledi adam 1 yıllık. istediğim domainin .net uzantısı da alınmış mail attım adama 200 lira istiyor. sen bunu 200 liraya sat ben de sana 100 lira vericem yazıp geri dönüş yaptım adama. eskiden kullandığım bir nick.com şeklinde domain. premium birşey de değilki haber.com gibi. anlamıyorum ben bu adamları. saf gibi 2003 ten beri elinde tutuyor kim bilir ne kadar zarar etmiştir. gerçi param olsa 200 lira verirdim orası ayrı konu :P