Bitmeyen Bilgisayar Sorunlarım
-
Merhaba arkadaşlar
Intel Core 2 Duo E4500 2.2 ghz işlemci
ATI HD4850 1 gb 256 bit ekran kartı
2 gb ram'i olan bir sisteme sahibim
Son günlerde gerçekten aşırı adamı kıl eden sorunlarla karşı karşıyayım.
Genellikle masaüstünde veya browserda herhangi bir yerde 2-3 saniyelik takılmalar oluyor.
Bunun dışında arada mavi ekran hataları ve bilgisayarımın kendi kendine res atma sorunu var (ekran kartından dolayı ekrandaki görüntü çizgi çizgi oluyor baştan)
Ayrıca taskbar'da "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu" demeside cabası
Fazla donanımdan anlayan birisi değilimdir kendime yetecek kadar ve çevremdekilere ufak yardımlarım dokunacak derecede biliyorum.
OC yaptıktan sonra bu tür problemlerle karşılaşmaya başladım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. : )
-
OC'yi sadece ekran kartına mı yaptın? ekran kartını bi kere eski haline geitr. sürücü güncellemesi yap gene olmuyorsa kart gitmiştir. birde ramlari kontrol et mavi ekran genelde ramlerden kaynaklanıyor.
-
Ekran kartı ve biostan freequency vs oynama yaptığımı hatırlıyorum o zaman. Eski haline döndürdüm ve sürücü güncellemesi yaptım format dahi geçti üstünden :|
-
Ekran kartın gitmiş kardeş. ama ramleri bilemicem.
-
hocam çok garipsiceksin ama hep mıçarken gelir aklıma böyle garip şeyler.
avirayı kaldırmayı denedik 2-3 sn takılma felan yok.
bakıyorum bakalım
-
Du meter diye bi program var, arkadaşa onu yüklemiştik en düşük ayarda bile takılmaya başlamıştı bilgisayar eğer o program varsa hemen kaldır.o yapıyo bide bunu.