Bitmeyen Flash Disk Sorunları
-
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 3 tane flash disk kullandım hepsi de 1 ay çalıştıktan sonra bozuldu ilk kullandığım kingston marka 2 gb flash bellekti 5 dakika bile takılı bırakmıyorum veriyi yükleyip hemen çıkarıyordum da o bozuldu.
arkasından creative aldım o da 15 gün dayandı aynı sorun onda da vardı aşırı ısınıyordu ve gitti. şimdi bir flash disk aldım bir hafta çalıştı onu da bilgisayar görmemeye başladı işin ilginç yanı ise birçok pc de denememe rağmen tanıtamadım. acaba sorun benim pc nin usb aygıtlarında mı yoksa başka bişey mi ?
-
flashları zart diyemi çıkartıon pc den.yoksa saatin ordan donanımı kaldır deyiptemi yapıyorsun?
-
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
flashları zart diyemi çıkartıon pc den.yoksa saatin ordan donanımı kaldır deyiptemi yapıyorsun?
sağ alt kısımda çıkan simgeye tıklıyorum donanımı güvenle kaldır diyorum donanım kaldırmak güvenli diyor flash diskin ışığı sönüyo ondan sonra çıkarıyorume o kadarını da bilelim artık değil mi :d
-
ben direk cekiom daha bişi olmadı :D
-
streetw1se bunu yazdı:
ben direk cekiom daha bişi olmadı :D
nedense fazla dayanmıyor bu meretler yazılabilir silinebilir cd gibi aynı fazla uzun ömürlü değiller -
streetw1se bunu yazdı:
ben direk cekiom daha bişi olmadı :D-----------------------------
Aynen benD o şekilde yapıorm ve 2 senedir kullnıorum o kadar ii markada değil MyFlash mı neyd..
-
Valla bende 1.5 senedir direk cıkartıyorum benden oncede TR_ip 1 sene kadar aynen boyle kullanmıştı :D
-
Sonradan taktığınız flash diskleri takıp cıkartırken donanımı güvenle kaldır demenize gerek yoktur,
hızlı uzaklaştırma için en iyileştirmeı denilen modda calışır tak cıkar diskler siz aygıt yöneticisinden ayar yapmadığınız sürece, oradan takıp cıkartmakla bi alakası yoktur...
Kaldıki donanımı güvenle kaldır sadece veri akışını keser, ama elektrik usbde hala vardır...
Onunla alakalı değil anlayacağınız :)
Hep aynı bilgisayarı kullanıyorsan belki woltaj yüksek geliyor olabilir...
-
Daha öncede dedim kingston almayıııın.Benim kingstonların hepsinin dosya formatı rav oldu bi süre sora neden bilmem?
-
Hacı bak sımdı aynı usb hub u kullanıyrsundur buyuk ıhtımal...
bende de aynı sorun vardı usb hubdan gelen voltaj cok yuksek gelıor ve flaşı yakıor...
ben tam 3 kez flash deıstırdım sanra anladım kı usb hub bozuk
-
bozulan flashların için açtığınızda 3 ayaklı bişey göreceksiniz buyuk ihtimalle vardır regülatör diye geçer ismi 3v regülasyon saglar yani 5v'u 3v' indirger tak çıkar yaparken o dalga yanıyor...en iyisi hafıza kartı kullanmak birde parmak okuyuculardan bulunduracaksın yanında yemede yanında yat.. yada flash disk alırken kaliteli alacaksınız 10ytl lik flash tan ne beklenir ki....