folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Biyografi Ödevim...

Biyografi Ödevim...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Kaç gün daha yalpalayacak bu ömür bilmiyorum. Kaç sorumluluk daha yüklenecek omuzlarıma ya da kaç ödev verilecek yapmam için gelecek adına… Binlercesi yitip gitmedi mi yada buruşturulup atılmadı mı bu hayat hikayelerinin. Hayat dediğimde öyle ahım şahım bir şey olsa bari… Binlerce Ödev yaptım binlerce sınava girdim bu günüm için ne var elimde bomboş… İstemediğim bir yerde istemediğim hayatlara dokunuyor hayatım… Şekilleniyor adımı dahi doğru dürüst bilmeyen birilerinin ellerinde… Ben karşıyım hocam! Her şeye tüm kurallara sisteme… Daha küçücüktüm işte sordular ne olmak istiyorsun diye verdiğim cevapta mıyım kesinlikle hayır… Sormayın çocuklara ne olmak istiyorsun diye olamayacaklar hiçbir zaman hiçbir şey olamayacaklar hayat bir şeyler yapacak onları. Onlar, mühendisler, doktorlar polisler olamayacak çünkü… Yapmam ödevleri, yapmak istemem çoğunu hem yazmak bir ödev olabilir mi ki? Bir öğrenciye bana yazı yaz bana kitap oku diye bir ödev veriliyorsa hem de 20 sinde 25 inde bir adama bunda bir vahamet aranmalı bence… Bu, bu sistemin çöküşü bence… Bilmem kaç yaşına kadar, aydınlık gelecek hayalleriyle kandırılmış binlerce olmak istediğini olamayan adam tarafından, oldurulmaya çalışılmış öğrenciden daha vahimi neredsinde vardır şu dünyanın? Yapmadım ödevlerinizi, okumadım okumam için % 40 lar verdiğiniz kitabı, %40’lar için okuyacak %90 halkım var çünkü benim ya da okumuş taklidi yapacak, ödülsüz bir şey boş çünkü bizde okumak bile… Hayata yön verenin okuldan çok, yüzdelerden çok hayat olduğuna inanıyorum ben, rastgele hayatlardan rastgele yüzdeler çalmak bana göre değil hocam... Kuralların bütünü kuralsızlığa kaçmıyor mu zaten? Kurallar için kural koyan bir zihniyet hâkimken? Yazmak bile kurallara bağlanmışken, ben nasıl kurayım bu sistemle ilişkimi bilmiyorum? Ya Allah aşkına hangi aruz ölçüsü bana verebilir ki Şairin yürekleri titrettiği dizelerdeki hissi? Ya da hangi ödev beni adam yapar? Hangi ödev benim okumamı yazmamı sağlar? Bu mu? Yazıyorum evet maksat ödev olsun diye değil Hayatımın yüzdelerine ayrılan puanlarda umurumda değil umurumda olan tek şey yazmak şuan… Saniye saniye sızlatmak kalemimi sızlayan yüreğimden süzülen bir sızı bu…Çünkü ben kandırıldım hocam hem de yıllarca … Bekledim güneşli aydınlık geleceğimi gelemedi geleceğim, yada ben varamadım… Neyi değiştirebilirim ki bu saatten sonra bilmiyorum yada nerden başlasam biyografime onu da bilmiyorum çöpe atılacak sayfa sayfa hayatlar tutuyorsunuz şimdi ellerinizde, sayfa sayfa kurban, sayfa sayfa sen, sayfa sayfa ben…

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

% bilmemkaç etkileyen biyografi ödevim daha öncesindede % bilmemkaç etkileyen kitap okuyup anlatma verilmişti maksat sitem olsun diye bi bok bildiğimden değil...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
Toplam Hit: 777 Toplam Mesaj: 2