folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Biz Avrupalıyız..

Biz Avrupalıyız..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Bana ait bir yazı:

Biz Avrupalıyız

Çok değil bir kaç sene öncesiydi sadece. Henüz yeni yeni tanıyorduk şu acımasız dünyayı. Biz bilmezdik pek nedir hep bahsettikleri yaşam kavgası. Aç değildik, açıkda değildik.. Öyle ya neyimizeydi başkasını düşünmek..

Bizler, elit insanların geleceği parlak çocuklarıydık.Afrikalı sevimlilere nisbeten oldukça şanslıydık. Karnımız tok doğmuştuk Sabah uyanırdık şefkatli anne sesiyle, akşam uyurduk o eşsiz ninnilerle. Binbir gece masallarıyla süslenmişti hayallerimiz. Kah padişahın sarayındaydık, kah bir sultan odasında. Elimizde şeker, karnımızda envai çeşit nimetle gezer dolaşırdık onlardan bihaber..

Zamanla gördük insanlığı, öğrendik yavaş yavaş sevginin yerinde paranın olduğunu. Hissettik biz de acımanın ne anlama geldiğini.. Sevenin her zaman sevilmediğini..

Oysa bizler ne hayallerle büyütülmüştük. Annemiz tutmuştu hep elimizden. Babamız sırtlamıştı.. Amcamız almıştı o en sevdiğimiz arabayı, dedemiz doyurmuştu karnımızı. Teyzelerimiz halalarımız hep iyi dileklerde bulunmuştu bizim için. Ne istesek yapacaklardı.. Alışmıştık biz bunlara.. Nereden bilebilirdik ki aslında şu yalan dünyada bir hiç olduğumuzu.. İnsanların gözünde et ve kemikten daha fazla bir değer taşımadığımızı..

Gün geçtikçe gençleşiyorduk biz.. Her doğum günü partisinde genç oluyorduk, biraz daha genç.. Delikanlı diyorlardı bize, az kaldı abi 18’e.. Öyle ya.. 18 olmak vardı bir gün.. Nereden bilebilirdik ki aslında o en güzel hatıralarımızı geride bıraktığımızı.

Bizler, teknolojinin kollarında ölmeye mahkum edilmiştik oysa ki.. Hatıra, sevgi, saygı, dost, aşk gibi kavramlar çoktu bizim için.. Biz bilmezdik yâra yazılan mektubun kokusunu, duyamazdık bir gece olsun onun güzel sesini balkonda, yağmur altında.. Bir kalem bir de nenelerimizden duyduğumuz hikayelerdi tüm yaşayabildiğimiz.. Duyar duyar hayal ederdik onu, nice satırlar karalardık uğruna. Güya bırakıp gitmişti bizi, kimi zaman yaşamını yitirmişti, bazen hiç olmamıştı ki..

Sen bilemezsin saatlerce burada oturup hayal alemlerinde gezmeyi. Sen ve senin gibiler.. Sizler yaşarken gerçek hayatı, bizler sizlerin yaşantılarınızla büyütüldük.. Bir nefes olsun çekemedik içimize tabiatı, ormanı.. Taş duvarlar arasına sıkıştık kaldık.. Sen kalkarken erkenden, benim yurdum uyanmazdı bile. Sen başlarken dinç halde işine, benim annem yeni hazırlamıştı kahvaltıyı.. Sen öğle yemeği için tutmuşken evinin yolunu, ben kurulmuştum çizgi filmimin başına.. Sen oynaşırken Minnoşunla, ben biraz daha geliştirmiştim kademelerimi, güçlendirmiştim savaşçımı.. Sen kazanırken hayatını, ben henüz yeni yeni satıyordum onu..

Trafik lambalarıyla aydınlandı bizim hayatımız.. Kornalar oldu müziğimiz.. Yoldaki dur kalktı ritmimiz.. Bizler batının çocuklarıydık çünkü.. İstanbulluyduk biz.. Sizin olmak istediğiniz.. Bizim ise nefret ettiğimiz yaşantılardık…

We can be more, we can be much more.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    yaşına göre süper bir yazı yazmışsın ama Başlıkla konu son paragrafta zorla ilişkilendirilmiş izlenimi uyandırıyor.Hani Yazıyı yazmışsın son paragrafa gelmişsin.biriside arkandan gelip Başlık Biz avrupalıyız olacak demişte sende son paragrafta alakalı bişeyler yazıp durumu kontrol altına alayım demişsin gibi olmuş:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------
    yaşına göre süper bir yazı yazmışsın ama Başlıkla konu son paragrafta zorla ilişkilendirilmiş izlenimi uyandırıyor.Hani Yazıyı yazmışsın son paragrafa gelmişsin.biriside arkandan gelip Başlık Biz avrupalıyız olacak demişte sende son paragrafta alakalı bişeyler yazıp durumu kontrol altına alayım demişsin gibi olmuş:)
    -----------------------------

yazıyı yazarken her paragrafı bağımsız olarak yazdım aslında. yani neye ithafen yazdım bilmiyorum :) baktım son paragrafa birden öyle bir başlık aklıma geldi. teşekkür ederim beğendiğin için 

We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Yahu konpi şunları okudukça bi ayrı görüyorum seni.. Günahkar sokakların tövbekar çocuğu... Pislikleri görüp pislikten korunmayı başaran tek insan..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Erkek
    Kim nasi rahat ediyorsa birak oyle yasasin. guzel yazi

Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek
    hocam güzel eyvallah..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek
    Usta! Doğma büyüme metropol cehenneminde olan ben,doğaya temiz havaya insaniyete o kadar muhtacım ki herşeyi sktredip ileride kendimi kır hayatına adamaya dair planlarımın arasında bu yazı ilaç gibi geldi.Eline koluna sağlık..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Trafik lambalarıyla aydınlandı bizim hayatımız.. Kornalar oldu müziğimiz.. Yoldaki dur kalktı ritmimiz.. Bizler batının çocuklarıydık çünkü.. İstanbulluyduk biz.. Sizin olmak istediğiniz.. Bizim ise nefret ettiğimiz yaşantılardık…

konpi kardeş bence kaliteli bi mürid havası verdin çömezliğinin kalkması gereken nadir müridlerdensin bence yazıda güzel olmuş eline sağlık

ebedi devlet
Toplam Hit: 1055 Toplam Mesaj: 8