Biz Ezan Sesinden Rahatsız Oluyoruz Diyen Teyzeler
-
-
Bu röportajdan elbette 3,4,5.... adet sonuç çıkartılabilir. Ancak konuşmanın tamamına bakıldığında "Ezan sesinden rahatsız olmak" gibi bir sonuç çıkmaması gerekir. Bakış açısıdır...
-
beyaz saçlı teyze açıklamaya çalışmış ama diğeri dümdüz saldırmış :D
-
boşa yaşamış teyzeler :)
bu saatten sonra umut varmı bilemem
-
gayet mantıklı konuşuyorlar zira şu anlamda bakmak lazım, eğer teyzeler götünten sallamıyorsa 100 metre sağda 100 metre solda 2 tane cami var diyorlar, hadi abartıyorlar diyelim camilerin arası 500 metre olsun, gerçekten bu kadar sık aralıklarla cami yapmaya gerek var mı? olay sırf dini bir durum diye düşünmeden konuşmamak lazım, teyze 50 sefer müslümanım demiş zaten, muhabirin söylediği camiye gittik şimdi insanlar dışarda kılıyordu o yüzden cami istiyorlar diyor ya hocalar lütfen hepimiz türkiyede yaşıyoruz görüyoruz yani hangi vakit namazında cami dolmuş taşmış, geçen yaz mı ondan önceki yaz mı ne havalar çok sıcaktı dayanılmaz derecede dershanede bunalıp gidip bursanın en işlek yerlerinden fomara meydanında bilenler bilir oradaki camide 3-5 tane klima var diye orada gider uyuklardım ezan sesi olmasa gelen giden insan o kadar az ki camiye mümkün değil uyanmam yani öğle ve ikindi namazlarında orada olurdum benim gibi klima yüzünden orada olan 5-10 amca harici kimse gelip gitmezdi yani, ezan vakitlerinde uyanıp klimadan faydalanıyoruz diye onlarla namaz kılıp devam ederdim uyumaya ki bursa gibi bir şehrin en işlek yerindeki cami bu, o yüzden kimse kendini kandırmasın camiler çok dolu o yüzden yeni cami yapıyoruz diye, cuma namazı hariç hiç bir caminin dışında namaz kılmaz insanlar, eh yani cumadada olacak o kadar haftada 4 rekat camiye gidiyorlar diye o kadar masraf yapmanında anlamı yok bence
biraz daha düşünceli yaklaşmak lazım