Blackberry 6.0 OS Ve İphone 4.0 OS İşletim Sistemi Karşılaştırması
-
Başlıktan anlaşılacağı üzere Blackberry nin en son çıkardığı işletim sistemi 6.0 OS ile Apple ın çıkardığı iphone 4.0 OS işletim sistemlerini karşılaştırırsak, hangisi öndedir ?
Kişisel fikriniz nedir ? Ben şahsen Blackberry 6.0 OS a sahip 9800 Torch u kurcalama imkanı buldum.Iphone 4 ü de kurcaladım.
Bana göre ilk bakışta da kullanımda da blackberry daha iyi.
Siz ne düşünüyorsunuz ?
-
cevap için özür dilerim ikisini de bilmiyorum ama geleceğin işletim sistemi android. onlar ikisi de kendi uygulamalarını diretiyorlar.
-
yns_berk bunu yazdı:
-----------------------------
cevap için özür dilerim ikisini de bilmiyorum ama geleceğin işletim sistemi android. onlar ikisi de kendi uygulamalarını diretiyorlar.
-----------------------------Android gerçektende süper bir sistem ama daha gelişmesi lazım.
Gelişmesinin yanı sıra nokia gibi bir cep telefonu devi bu işletim sistemine geçerse, android durdurulamaz.Samsung yaptı adnroidli telefonlar ama türkiyede biliyorsunuz ki pek tercih edilmiyor.
-
türkiye de tercih edilmemesinin bir kaç sebebi var
android markete girme sorunu
ve hala adam gibi fiyat / performans ürünlerinin tr ye giriş yapmaması
+ android in devi HTC nin baba modellerinin çok geç gelmesi (tr ye )
-
nokia bi symbian furyası tutturdu gidiyor anlamadım, daha önce de söylemiştim, nokia basit insanların telefonudur. yok hack yapacaksın yok versiyon uymuyor imza eksik....vs.. bir sürü uğraş bir program yüklemek için... se ve sam anladılar android'in değerini yeni makinalar hep bunla geliyor, htc'nin de varlığını belirtmeden edemeyeceğim. gelecek win mobile ve android'de bilgisayarınızda yapabildiğiniz herşeyi bu işletim sistemlerinde de yapabiliyorsunuz bu harika bişey bence. sony ericsson'un tekrar ülkemize dönmesi dileğiyle...
-
yns_berk bunu yazdı:
-----------------------------
nokia bi symbian furyası tutturdu gidiyor anlamadım, daha önce de söylemiştim, nokia basit insanların telefonudur. yok hack yapacaksın yok versiyon uymuyor imza eksik....vs.. bir sürü uğraş bir program yüklemek için... se ve sam anladılar android'in değerini yeni makinalar hep bunla geliyor, htc'nin de varlığını belirtmeden edemeyeceğim. gelecek win mobile ve android'de bilgisayarınızda yapabildiğiniz herşeyi bu işletim sistemlerinde de yapabiliyorsunuz bu harika bişey bence. sony ericsson'un tekrar ülkemize dönmesi dileğiyle...
-----------------------------nokia & intel
MeeGo üzerinde çalışıyor yakın zamanda ilk ürünlerini gösterirler nokia nın da android üretmeme inadından vazgeçmesi gerekiyor fakat bu sefer farkı kalmayacak ve kolay kolay ürün satamayacak
ben bada işletim sistemine sahip samsung wave kullanıyorum
bada = kişiselleştirilmiş android 2.1
çok memnunum özellikle uygulamalar konusunda çok güzel flashdestegi vb. şeyler olması çok güzel
android geliştikçe bada da gelişecegi için
Blackberry vs iOS vs Android olarak yapılırsa android i seçerim tabiki
-
uygulama açısından bakıldığında şuanda hiç biri iOS 4 ün önüne geçemiyor üzülerek söylemeliyim.
androide geldiğimizde şuan iOS 4 e kafa tutabilecek kapasiteye sahip tek işletim sistemi.uygulama yönünde çok hızlı bir şekilde geliyor.
bb 6.0 os ömrü hayatımda ne gördüm ne kullandım nedir nasıldır hiç bilmiyorum.
bada konusunda da hiç bir fikrim yok arkadaş kişiselleştirilmiş android demiş ama android uygulamalarını felan kullanabiliyormusnuz acaba bada da ?