Blog Türkçe/İngilizce Adsense
-
Selamun aleyküm bir kaç web projem var bir de blog açmayı düşünüyorum, site girişinde dil seçilecek ve ona göre günlük güncel olaylar takip edilecek içerik bu. Benim merak ettiğim, adsense ile ingilizce siteler daha çok kazanıyormuş ben 4 farklı dilde yayın yapsam her birine ayrı reklam alabilirmiyim?, kazanç artar haralde?
-
içerik ingilizce ise mantık olarak daha fazla kazanırsın ama bildiğim kadarıyla ziyaretçinin lokasyonu da önemli bir faktör. çünkü ben bir çok ingilizce sitede türkçe reklam gördüğümü hatırlıyorum...
-
CodeInside bunu yazdı
içerik ingilizce ise mantık olarak daha fazla kazanırsın ama bildiğim kadarıyla ziyaretçinin lokasyonu da önemli bir faktör. çünkü ben bir çok ingilizce sitede türkçe reklam gördüğümü hatırlıyorum...
misal içerik 4 ayrı dil olacak girişte dil seçilecek ve ona göre siteye girilecek her birine ayrı reklam alabilirmiyim
-
aynı site için almış olursun. adsense reklam dilini siteye gelen kullanıcının blogdaki dil tercihine göre değiştirebileceğini zannetmiyorum
-
SeyhSamil bunu yazdıCodeInside bunu yazdı
misal içerik 4 ayrı dil olacak girişte dil seçilecek ve ona göre siteye girilecek her birine ayrı reklam alabilirmiyim
site tek domain ise her birine ayrı reklam derken? subdomain yaparsan olabilir gibi. diğer türlü de olabilir sanırım adsense kullanmayalı uzun zaman oldu. amacın istatistikleri ayrı ayrı kontrol etmekse farklı reklam paketleri oluşturabilirsin diye tahmin ediyorum.
lokasyondan kastım tarayıcının header bilgileri ve ip adresinin lokasyonu.
-
CodeInside bunu yazdıSeyhSamil bunu yazdıCodeInside bunu yazdı
site tek domain ise her birine ayrı reklam derken? subdomain yaparsan olabilir gibi. diğer türlü de olabilir sanırım adsense kullanmayalı uzun zaman oldu. amacın istatistikleri ayrı ayrı kontrol etmekse farklı reklam paketleri oluşturabilirsin diye tahmin ediyorum.
lokasyondan kastım tarayıcının header bilgileri ve ip adresinin lokasyonu.
istediğim Türkçede türklerden reklam ücreti gelsin ingilizcede, almanca, fransızca gibi dillerdede o dillerden okuma yapan kullanıcılardan gelsin. Direk türkçe açsam yabancılar girmiyecek siteye böyle olmassa 4 ayrı site açacam oda zoruma gıdıyo tek sıtede bırleştirmek varken