Blogger Kadar Kolay Blog Yapılabilirmi?
-
Müridler ben bu kod'lar vs. gibi işlerden anlamam pek. Yok ftp falan oraya gir siteye bir şeyler ekle açık kapat onu yap bunu yap bilmem ben pek.Belki soracağım soru kiminiz için kolay gelecek ama ben pek anlamadığım dan sordum.
Sorum şu;
Ben şu bloğum gibi bir bloğu www.adım.com şeklinde yapabilirmiyim?
Bunu nasıl yaparım?
Yaptırmaya kalksam pahalı olurmu?
-
link nedense çalışmıyor
yeniden vereyim: esatgulen.blogspot.com bunun gibi olacak.
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------
Müridler ben bu kod'lar vs. gibi işlerden anlamam pek. Yok ftp falan oraya gir siteye bir şeyler ekle açık kapat onu yap bunu yap bilmem ben pek.Belki soracağım soru kiminiz için kolay gelecek ama ben pek anlamadığım dan sordum.
Sorum şu;
Ben şu bloğum gibi bir bloğu www.adım.com şeklinde yapabilirmiyim?
Bunu nasıl yaparım?
Yaptırmaya kalksam pahalı olurmu?
-----------------------------Biraz webmaster bilgisi ile veya bilen birinden destek alarak yapabilirsin.
Wordpress scriptini indiriceksin pc ne.Sonra bir adet host alacaksın.1 tanede www.adın.com veya.net.org vs.. domain alacaksın.
Kişisel blog için mükemmel bişeye ihtiyacın yok.sana ilk etapta senelik 50 tl ye patlar bu iş.
Almış olduğun hosta ftp üzerinden dosyaları atıyorsun ve kurulumu yapıyorsun.
Onunla ilgili hiç bilgin yoksa bilen birinden destek alman lazım.Hiçkimse yardımcı olmazsa haber ver pm den yardımcı ve destek olurum.
-
İlk olarak host ve domain işini hallet, sonra ise wordpress 3.0 indir. Wordpress 3.0'ın içinde MU da var , bu senin blog.siteadı.com veya siteadı.com/blog gibi bloglar oluşturmanı sağlayacak en kullanışlı sistemdir. Bunu nasıl yapabilirim diyosan; ilk olarak Google'a Wordpress 3.0 kurulum yaz. Wordpress'i kur. Sonra ise yine google'a worspress 3.0 mu ayarları yaz. faydalı dökümanlar çıkacaktır illa.
-
İstediğin domaini ücretsiz olarak blogger ile birlikte kullanabilirsin, hosting, script cart curt ile uğraşmana gerek yok.
Blogger panelinde ayarlar bölümüne bak.
link: http://www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hlrm=en&answer=55373
-
özel etki alanı diye arat hocam bilgi sahibi ol.Blogger'ı ücretli domian ile kulanabilirsin.İmzamndaki site mesela...
-
Ne gerek varki al bi domain esatgulen.com vs vs vs .... yönlendir blogspot'una olsun bitsin. xD