Blogger Şablon Dışına Resim
-
Şablonuma html/java witget'inden herşeyi ekliyebiliyorum.Ama şablonum dar ve sağı solu boş.Mesela sol tarafa resim koymak ve onu her çözünürlükte ekranın solunda göstermek istiyorum.Bunu nasıl yaparım arkadaşlar.Resim çektim benim şablondan.
-
Bilen yokmu bu işi :|
-
arkaplan resmi ni öyle ayarlayabilirsin arkaplan resmini büyük tut sağa ve sola istediğin resmi koy arkaplana eklemeyi dene
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
arkaplan resmi ni öyle ayarlayabilirsin arkaplan resmini büyük tut sağa ve sola istediğin resmi koy arkaplana eklemeyi dene
-----------------------------Mantıklı bunu nasıl yapacam hocam ? Arkaplan resmi nerden ayarlanıyor ?
-
CSS dosyasında background diye arat
-
Buldumda hocam bu background işi olmadı ya..Küçük bir resim koyuyorum sayfanın her yerinde 10 tane aynı resimden oluyor.Benim istediğim belli bir resmi sağ ya da sol tarafa koymak.Arkapalan değiştirerrek bunu yapamıyorum.Başka bir yolu yolu yokmu ?
-
CyberAngel bunu yazdı:
Buldumda hocam bu background işi olmadı ya..Küçük bir resim koyuyorum sayfanın her yerinde 10 tane aynı resimden oluyor.Benim istediğim belli bir resmi sağ ya da sol tarafa koymak.Arkapalan değiştirerrek bunu yapamıyorum.Başka bir yolu yolu yokmu ?
Şablona nasıl uyarlanır bilmemde body özelliğini aşağıdaki gibi düzenlemelisin;
body {
background-image:url(resim.jpg');
background-repeat:no-repeat;
background-attachment:fixed;
background-position:top left;
}Yukarıda top left senin resimde tarif ettiğin yer olan sol üst. no-repeat de arkaplan resmi yalnızca 1 kere tekrar edecek demek.
top left yerine aşağıdakileri de kullanabilirsin;
top left - üstte sola yaslı
top center - üstte ortalı
top right - üstte sağa yaslı
center left - ortada sola yaslı
center center - tam orta
center right - ortada sağa yaslı
bottom left - altta sola yaslı
bottom center - altta ortalı
bottom right - altta sağa yaslı -
knuckle bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
Şablona nasıl uyarlanır bilmemde body özelliğini aşağıdaki gibi düzenlemelisin;
body {
background-image:url(resim.jpg');
background-repeat:no-repeat;
background-attachment:fixed;
background-position:top left;
}Yukarıda top left senin resimde tarif ettiğin yer olan sol üst. no-repeat de arkaplan resmi yalnızca 1 kere tekrar edecek demek.
top left yerine aşağıdakileri de kullanabilirsin;
top left - üstte sola yaslı
top center - üstte ortalı
top right - üstte sağa yaslı
center left - ortada sola yaslı
center center - tam orta
center right - ortada sağa yaslı
bottom left - altta sola yaslı
bottom center - altta ortalı
bottom right - altta sağa yaslı
-----------------------------Çok teşekür ederim hocam.Aradığım tamda bu.Allah senden razı olsun.