Blogger‘I Domaine Yönlendirme
-
Müridler, blogger alt yapısını kullanan windows8toolz blogum için domain aldım. Blogu dnspark yardımı ile domaine yönlendirdiğim zaman "bu blog yönlendirilecek" diye bir yazı ile karşılaşıyorum ve ziyaretçi bu sayfada "evet" seçeneğine tıklaması gerekiyor.
Bu olayın indexlerimi ve sitenin google gözündeki değerini düşüreceğini düşünüyorum. Bunun için 301 yönlendirmesi yapabilir miyiz?
Yani "windows8toolz.blogspot" adresine girince direkt olarak yeni domainime yönlendirme nasıl yaparız?
-
domaini hangi firmadan aldın ? öncelikle blogger paneline gir ayarlar > yayıncılık sekmesine tıkla "etki alanınız " sekmesine yönlenecek domaini yaz. sonra https://www.google.com.tr/search?hl=tr&output=search&sclient=psy-ab&q=bloggera+domain+y%C3%B6nlendirmek&btnK= burada sonucları oku..
-
FurkanmiX bunu yazdı:
-----------------------------domaini hangi firmadan aldın ? öncelikle blogger paneline gir ayarlar > yayıncılık sekmesine tıkla "etki alanınız " sekmesine yönlenecek domaini yaz. sonra https://www.google.com.tr/search?hl=tr&output=search&sclient=psy-ab&q=bloggera+domain+y%C3%B6nlendirmek&btnK= burada sonucları oku..
-----------------------------Hocam sen benim problemi tam anlayamadın sanırım. Sorunu çözdüm ama burada da açıklamakta fayda var.
Ben yönlendirmeyi zaten yapmıştım fakat yönlendirme olurken "bu sayfa yönlendirilecek" uyarısı ile karşılaşıyordum. Bununda hit kaybına yol açacağını düşündüm. Bu yüzden "Bu sayfa yönlendiriliyor" sayfasını devredışı bırakıp direkt olarak yeni domaine yönlendirme işlemini yapmak istiyordum.
Domaini isimtescil'den almıştım ve onlarında blogger için özel bir hizmetlerini olduğunu öğrendim. dnspark.net gibi sitelerle hiç uğraşmanıza gerek kalmadan onların panelinden olayı halledebiliyorsunuz. İsimtescilin panelinden domainlerimizin olduğu kısıma giriyoruz. Orada hangi domaini kullanacaksak aşağıdaki işlemleri uyguluyoruz.
"Detaylı Yönetim" > "IP Bazlı DNS Servisi", bölümüne giriyoruz. Oradan "Gmail Web Alanımı(Blogger) Kullan" seçeneğini seçip ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.

Daha sonra zaten yapmış olduğum blogumun paneline domainimi ekleme işlemi kalıyor. Orasını zaten yapıyorduk.