folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bob Ross - Resim Sevinci [Trt"Deki Kıvırcık Saçlı Adam Laaa]

Bob Ross - Resim Sevinci [Trt"Deki Kıvırcık Saçlı Adam Laaa]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Epey bi aradım fakat sadece ingilizce videolarını bulabildim hacilar yokmu türkçe videosu linki olan yada trtde amcası dayısı çalışan :D Aklıma geldi birden adam ne bileyim acaip bi şekilde maziye dönmek istiyorum şu anda birde Bob ross hakkında ufak bi tanıtım yazısı bilmeyen/hatırlayamayan arkadaşlar için (Gerçi pek unutulacak bir şahsiyet değil ama..)

Bob Ross TRT 2'de yayınlanan Resim Sevinci programında her hafta farklı bir çizimle ekranlara gelen ; doğayla birlikte resim sanatını da kitlelere sevdiren "bonus" saçlarıyla ünlü ressam olarak kaldı hafızalarda.

Resimleri kartpostalları hatırlatan Ross, aslında emekli bir asker. Uzun yıllar Alaska'da çalışan ressamın dağ ve kış manzaralarını bu kadar çok sevmesini burada geçirdiği zamanlara bağlayabiliriz. Yarım saatlik televizyon programında; "Şimdi dallarında sincapların yaşadığı mutlu bir ağaç yapalım, şuraya üzerine kunduzların çıkıp güneşleneceği bir kayalık çizelim, gölümüzü içinde küçük canlıların yaşadığı mutlu çalılarla süsleyelim..." sözleriyle ve hatta yanında getirdiği sincabıyla Ross, çizdiği manzaralarda yaşıyor, izleyicilerini yaşatıyordu. Bu kadar ilgiyle izlenmesinin sebeplerinden biri de izleyicinin yüreğini ağzına getiren sürprizler yapmasıydı. Çizdiği muhteşem bir dağ veya göl manzarasının üzerine, ıspatulasının ucuna aldığı siyah boya ile kocaman bir çizgi çizerek, şaşkına dönen izleyicisini, biraz daha şaşırtarak o çizgiyi en az manzara kadar güzel bir çam ağacına ya da eski bir dağ kulübesine dönüştürürdü. Bunu yaparken de sanatçı kendi kendine "Şimdi diyorsunuzdur Bob ne yaptın, resmi mahvettin; ama bu birazdan mutlu bir ağaca dönüşecek." ya da "Bir zamanlar içinde yaşlı bir oduncunun huzur içinde yaşadığı bir kulübe yapmaya ne dersiniz?" derdi. İşte bu hız izleyiciyi yarım saatliğine de olsa ekran başından alıp Ross'un fırçasının veya ıspatulasının ucundaki manzaraya götürüyordu...

1993 yılına kadar 11 yıl boyunca, Türkiye'de "Resim Sevinci" olarak gösterilen "Joy of Painting" adlı programını çeken Bob Ross, lenf kanseri olduğunu öğrenince programına son verdi. Sanatçı 1995'te de lenf kanserinden 52 yaşında öldü. Ardından programa bir süre oğlu devam etti.

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoZa
    KoZa's avatar
    Erkek

TRT 2'DE çıkardı bu adam haklısın :D

Eli Cidden çok pratik ve oryantal bir zekaya sahip olan ender rastlanan bir Ressamdir... Hiç kaçirmazdım , ama hiç resim yaptığım'da olmamıştır..

Zekam sözele çalişir.. yazı olsa bu adamı TEK geçerim.. oda beni Resimde geçiyor :D

Valla Videolarını Arkadaşlar bulur , upload ederler'se: Bende indiririm...

Cidden Profesyonel bir Ressam...

http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=51703
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoZa
    KoZa's avatar
    Erkek

Bu Arada; Profilindeki imzan :D ?...

Çocuğu kullanma bari.. Fotoshop neyim yap, kendi resmini koy oraya en azından daha gerçekçi olursun :D

Yedekte bişiler çıkartırsan: Tahribden sana Dünür Adayını ben bulcam söz!...

http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=51703
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

lan deli oluyodum ben bu adama. öldü gerçi rahmetli ama yaptığı her resimde "çok kolay,sadece fırçayı dürtüyom" demesi

yokmu illet ederdi beni aq. bebeyken bu adamın palavralarına inanıp azmı tuvale para verdim ben ahh ahhh. şindiki aklım

olsa o tuvallere gider araba alrdım ula. fakat iyi ressamdı rahmetli. takır takır çizerdi. ama o "kolay kolay ne war bunda"

tarzı cümleler hala çınlanır kulaklarımda.

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek

hey gidilerin bob rossu, tuvalin ortasına bi çizgi çekerdi ahada sçtı resmin içine derken ortaya muhteşem bişey çıkarırdı,

"şimdi içine küçük sincapların yuva yaptığı bir de ağaç çizelim lay lay lom eveettt aynen böyle çok kolay"bi de ismini daha önce duymadığım bi ton renk sayardı vandayk kahverengisi, titanyum beyazı, kobalt mavisi.. büyük adamdı vesselam :)

çok uzakta uzak denizlerde...
Toplam Hit: 3707 Toplam Mesaj: 5