folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bob Ross İle Resim Sevinci (TRT2'deki Ressam) :)

Bob Ross İle Resim Sevinci (TRT2'deki Ressam) :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şu anda TRT Haber adıyla yayın yapan kanalın adı bir zamanlar TRT 2 idi.. İşte o zamanlarda Pazar günleri yayınlanan "Bob Ross ile Resim Sevinci" adında bir program vardı. Bu adam yaklaşık yarım saat içinde ağzımızı açık bırakacak şekilde doğa resimleri yapar ve resimlerini yaparken anlattığı hikayeler ile adeta bizleri tablonun içine hapsederdi.

17 yıl oldu öleli..

"Evet şimdi de bu derenin üzerine bir kayalık yapalım, yüzerek gelen kunduz buraya çıksın, dinlensin, etrafa bakınsın... şu kayanın ucunu da biraz sivri yapalım...mutlu ağaçlar, mutlu çalılıklar" şeklinde unutulmaz replikleri vardı..

Hatta bir ara (2001-2002 yıllarında) Beyaz, kendi show programında bu adamın skeçlerini yapıyordu. Bedri Baykam sürekli telefonla arayarak onu deli ediyordu.

Ben de hem Bob Ross'u anmak, hem de çocukluk yıllarımızın bir nostaljisi olan bu programı yeniden hatırlamak adına bu konuyu açtım.. Şimdi sizleri O'nun huzur veren birkaç tablosu ile başbaşa bırakıyorum..

Aşağıdaki linkten Türkçe olarak videolarını izleyebilirsiniz. Türkçe seslendirmedeki sesde hiçbir zaman aklımdan silinmedi.Birkaç defa Türkçe dublajdaki ses değişsede, ilk olarak seslendiren ve uzunca bir süre devam eden ses, aşağıdaki linkteki video'da yer alan sesdi..

http://www.egitimvideosu.com/bob-ross-ile-resim-sevinci-egitim-videolari-bolum-4

Not: Alıntıdır.

Okuyunca yıllar öncesine geri gittim paylaşmak istedim...

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Resimlerinde Çizdiği Yerlerde Olasım Geldi... :)

O Her Tarafın Buz Kestiği Bir Resmi Var Orası Hariç Ama, O Resime Baktım Burada Üşüdüm Yeminlen. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yaw amk, harbiden yaslanmisim.

Pazar gunleri; sabah Voltron izlerdim, daha sonra He-Man ve bu herif. La benim ne isim var 2010 larda, 1980 lere geri donmek istiyorum.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Çok güzeldi o program be. Aklıma bu geldi bi de :D

Altan naptın oğlum :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı

yaw amk, harbiden yaslanmisim.

Pazar gunleri; sabah Voltron izlerdim, daha sonra He-Man ve bu herif. La benim ne isim var 2010 larda, 1980 lere geri donmek istiyorum.

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Ben hatırlamıyorum bu adamı tam çoçukluğuma gelmiş. Ama yazıdan anlatığım kadarıyla iyi bir sanatcıymış varsa bu adamla alakalı başka paylaşımlar varsa görmek isterim 

Ben bu insanları anlamıyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

90 larda çocukluğu geçen herkes hatırlar bu adamı harikaydı hiç kaçırmazdım trt de yayaın yaptı hbb diye bir kanaldada çıktı bir ara diye hatırlıyorum ama çok güzeldi hayran kalırdım herife bir sptulayla neler yapardı fırçayabile gerek duymadan

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
Toplam Hit: 3847 Toplam Mesaj: 7