Body‘Ye Başlıyacaklara Tavsiyeler
-
Eğitmen sayılacak derecede bilgilerimi ve deneyimleri paylaşmak istedim.
Üniversite dolayısıyla body'yi bırakan biriyim ve en üzüldüğüm şeylerdende biridir.Hepimiz pc başında saatler geçiriyoruz ve vücut yapımız bozuluyor.
İlk bilinmesi gereken body'ye yazılıcaksanız sabırlı olmanızda fayda var.
İkide bir ayna önüne geçip kaslarım oldumu diye bakmayın.
Body salonuna yazılıcaksanız eski ve deneyimli yerlere yazılın.
Zengin tayfasının takıldığı karı tavlama amaçlı gidilen spor salonlarından uzak durun body aletleri fazla olan yerleri tercih edin.
Protein tozu dahil kimyasal ilaçlar satan body salonlarından uzak durun tamamen naturel spor yapan yerleri tercih edin.
İlk aylarda protein tozu dahil alınacak tüm gıda takviyeleri ve besinler boşuna para vermenizle eş değerdir.
Body'ye başlamadan önce bir avuç kadar kuru üzüm yiyin.
İlk başlarda ben herkülüm amına koyarım şunu kaldırıcam şu kadar ağırlık takim bakim ne olucak yapmayın.
5 kg ile başlayın hatta 2.5 kilo ile başlayın vücudunuzu alıştırmaya bakın.
Hareketlerinizi sayıyla yapıcağınız için fazla ağırlık veya fazla aletlere abanmayın sırayla birden fazla alette çalışacağınız için gücünüz son aletlere yetmeyebilir.
Sırayı takip edin sırayı asla bozmayın kanatları ve bacakları çalıştırmak en zor olanıdır haliniz kalmadıysa bu aletlerdeki sayıları azaltın.
Body'ye başlamadan önce mutlaka ayna önünde ısının ilk başlarda lan bu hareketler yapılırmı şebek gibi demeyin sakatlıklar olmasın.
Evde body yapmaya çalışmayın çünkü body sporu gerekli ortam sağlanırsa yapılır örneğin ahmet body salonunda kaslıdır onun gibi olayım dersiniz müzik sizi gaza getirir ortamda herkes çalışıyodur benimde yapmam lazım dersiniz başkaları size yardım eder adama rezil olmayayım diye gaza gelirsiniz.
Zamanla farklılıklar olacaktır hep aynı aletlerde çalışmayacaksınız aylar geçtikçe yeni aletlerle tanışacaksınız sıkılmayacaksınız.
Body bağımlılık gibidir eğer istikrarı sağlarsanız abartmadığınız sürece çok yararını görüceksiniz.
Body yaparken ben
yorulmayan vücud yapısı şekle giren daha sağlıklı ve dayanıklı olan biriydim
Body yapmayan şimdiki ben
fazla yürüyünce tıkanan dirençsiz pekte sağlıklı olmayan biriyim
Body yapıcak zamanınız varsa sağlığınız için mutlaka yapmalısınız.
Ve tamamen KİMYASAL ilaçlardan UZAK DURUN.
-
www.vucutcu.com bu iş için biçilmiş kaftan makaleler forumdaki sorular falan cennet bu işler için.
Sende uğraşmışsın yinede teşekkürler.
-
yazın zaman ayırıp yapmayı düşünüyorum ama şöyle bişey var ki çok zayıfım...185 boy 65 kilo...acaba hem body yapıp hem kilo alabilirmiyim kas yaparak?
-
"İlk başlarda ben herkülüm amına koyarım şunu kaldırıcam şu kadar ağırlık takim bakim ne olucak yapmayın."
okurken şu satırda yardın hoca... :D
güzel tavsiyeler eyw.
-
Ulen 179 boy 85 kiloyum. Vücut küçültmek için tavsiyelerin var mı. Göğüs kası harici birşey istemiyorum, bide tabiki su göbegimin üstünde birikmis kilolarca yağı eritmek.
-
sağol güzel bilgiler.
-
Kardio'dan yeni geldim ne terledim abi
-
doğru bilgiler eywallah hocam.
5 ay yapıp bırakacaksanız hiç başlamayın..çünki eski haline geliyorr
-
çiz