Booking.Com Ödeme
-
arkadaşlar kafama takılan bir soru var, ödemeyi bizim mi yapacağımız yoksa halihazırda karttan çekeceklerini nasıl anlıyoruz ? Maillere baktım ödeme kısmındaki cümleleri anlamadım.
-
Yazar ödeme şekli. Sen otelin sayfasını bi koy bakalım. Ama genelde kredi kartıyla çekim yapılanlar rezervasyon gününe kadar bişey çekmez, rezervasyonu yaptığın gün o günün parasını şak diye çeker.
torpedo_XL tarafından 11/Eyl/14 16:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Booking, expedia, agoda vs.. benzer extranetleri ii kullandığım ve zamanında otelde de çalıştığım için konuya hakimim. Size durumu çalışma mantığını vs. anlatayım.
Booking.com dan bir rezervasyon yaptığında otele siteden fax gider. Rezervasyonun otelin önbüro (resepsiyonunda) görünür.
Booking kesinlikle girdiğiniz karttan para çekmez. Kart bilgilerinizi sisteminde 24 saatten fazla tutmaz. Fax ile otele gönderir. Otel sizin karttan para çeker. Eğer iadesiz bir rezervasyon yaptıysanız otel hemen parayı çeker veya ön provizyon alarak kartınızdaki parayı bloke eder. Eğer otelden normal bir rezervasyon yaptıysanız otel kartınızdan ön provizyon alır. Son iptal tarihinden önce iptal ederseniz ön provizyonu iptal ederler. Son iptal tarihinden sonra iptal edersen yapmış olduğun rezervasyonun kuralları doğrultusunda 1 gecelik veya ödemenin tamamı karttan tahsil edilir.
Farklı bir konu varsa sorun booking ve diğer extranet ler ile ilgili tüm detayları veririm.
Booking.com her ay otele komisyon faturası keser ve anlaşma doğrultusunda o para booking in hesabına havale yapılır. Yapılmazsa 1 ay içerisinde otelin booking hesabı booking tarafından kapatılır... Bu yüzden ödemek zorundalar :D
-
Booking.com ile yaptıgım rezervasyonun parasını otele peşin ödedim.
booking aksi bir durum olmadıkça siz sipariş verdiğiniz tarihte giriş çıkış yaptıysanız para almıyor.