Boom Mikrofon Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Müritler bana ucuza shotgun mikrofon ve boom sopası lazım. Boom sopası çok önemli değil de shotgun muhakkak lazım. Ucuzunu arıyorum da internette nerde baktıysam minimum 300 lira. Bi fiyat araştırması yapayım dedim bilen eden varsa.

aha bu da benim kendi yaptığım boom mikrofon:

el%20yapımı%20boom%20mic

15 liralık standart mikrofon var içinde yavşak ses almıyor 10 cm öteye gidince.

hay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

önce bilmeyenler için biraz bilgi verelim:

Film ve video çekimlerinde ses kayıtları için uzun bir metal veya fiberglas çubuk aracılığıyla kamera açısının dışında kalacak şekilde yukarıdan sarkıtılan, aşağıdan veya yanlardan tutulan mikrofon sistemine ve bu mikrofonlama tekniğine "boom" adı verilir. Bu işlemi yapan kişiye de "boom operator (boom operatörü)" denilir.

Boom tekniğinde "shotgun" mikrofonlar kullanılır. Shotgun mikronların önünde, yandan gelen sesleri azaltmak için, uzun bir tüp bulunur...

Shotgun mikrofonlar rüzgar sesine diğer mikrofonlardan daha duyarlıdır, bu yüzden açık havada çalışırken mutlaka "windscreen" adı verilen filtreler kullanılmalıdır."

Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri - Ufuk Önen - Sf. 128-130

halkın bildiğinin aksine görevi sadece boom denilen mikrofonu tutmak değil, çoğu zaman bu iş için başka bir görevli yoksa mikrofonun algıladığı gürültüleri denetlemek olan kişi.boom ile beraber bir de kulaklığa sahiptir ve yönetmenin farkedemeyeceği ve kayda giren bir ses(gürültü) olduğunda çekimi durdurma yetkisine de sahiptir.
    boğuştuğu güçlükler sadece kameranın kadrajına boom'u sokmamak değildir.aynı zamanda dekora,ışıklara,hatta kimi zaman kameraya ve jimmy jib 'e çarpmamaktır.jimmy jib kullanılan çekimlerde oyuncular hareket edip boom'dan uzaklaşırken onları kadraja girmeden takip etmek gibi de bir görevi vardır.allah kolaylık versin...

ekşisözlük - http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=8149975

boom operatörleri sadece miktoron kullanmazlar, genellikle yanlarında içi preamp, kablosuz alıcı-verici, ses kaydedici, kulaklık ve birtakım başka alet-edevatlarla dolu olan bir çanta taşırlar.

300 liralık bir shotgun mikrofon zaten yeterince ucuzdur. daha ucuz birşeyler yapmak istiyorsan "condenser" mikrofonları araştırabilirsin. ben şöyle bir şey buldum ama bu tarz şeyleri denemeden almanı tavsiye etmiyorum:

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=10172&gid=2598 

ayrıca ekipmanda mikrofonu besleyebilecek (uygun empedanslı) bir preamp (ya da kayıt işlevi gören herhangi bir cihaz) yoksa verimli ses almak zorlaşır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hocam ben nerden bulurum bu ekipmanları? İnternet ortamından değil de market, dükkan falan anlamında? Gidip bakıp görüp almak için?

hay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hocam bi de Rode mikrofonlara ne diyorsun? Ses kayıt cihazı alacak kadar bütçe ayıramam zaten kapalı alanda çekim yapıcaz çok ihtiyaç olmaz diye düşünüyorum. Bana en azından bir mikrofon ve boom sopası lazım ki boom sopasını kendim de yaparım ilk mesajdaki resim de gördüğün gibi. Ses kayıt cihazı illa gerekli mi diyorsun ya da preamp, kapalı alanda (evde) çekim yapmak için ?

hay
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

rode marka mikrofonları hiç kullanmadım ama iyidir. içinde kendi 9V pil beslemesi varmış, sanırım çıkıını doğrudan bilgisayara bağlayabilirsin bu yüzden. izmir de bir çok müzik market var bilgi alabileceğin ama sanırım istanbul da oturuyorsun, orayı da ben bilmem, belki tünel taraflarında birşeyler olabilir.. preamp iyidir kontrol sağlar, kalite sunar.. tabi bu rode ların kendi beslemesi var ve zaten boom işi için üretilmiş ürünler, çok kaliteli birşeyler bekleme, yani bir dizi çekimi kadar kaliteli işler vermez sana ama işini görür bence..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hocam İstanbul Sirkeci'de Shotgun 300$ buldum. Bu parayi anca bir ayda biriktiririm. :) Ama yapcak bisey yok bu yola bas koyduk bi kere :)

hay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    mahzal bunu yazdı

Hocam İstanbul Sirkeci'de Shotgun 300$ buldum. Bu parayi anca bir ayda biriktiririm. :) Ama yapcak bisey yok bu yola bas koyduk bi kere :)

senin adına çok sevindim mahzal. insan zevk aldığı işleri yapmalı. kolay gelsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

dışın hazır araba peluşlarından veya plastik boya peluşlu planlardan takabilirsin bunun için büyük bayan plastik bigüdileri mikrofona takabilirsin ama biraz mikrofon kaliteli olması lazım 9 volt pille beslenen ucuz mikrofonlarlada bu işi yapmaya çalışabilirsin uzun kullanmak istiyorsan balık tutma oltaların uzun ve kalın olanından al en uçtaki iki kamışı çıkar bagla mikrofonun dışındaki ağırlığı çıkar bazen bizde öyle yapıyoz bazen dizi ve filimlerde yardımcı oyuncu olarak oynuyorum pahalı malzeme alma onlar profosyonel pahalı ucuz yolla toprlayabilirsin en son oynadığım ayaz filmi oda piyasaya çıkmadı yönetmeni kızdırdılar fragmanında varım googlede aratırsan başka bilği istersen pm at selamlar

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

depoda sürüsüyle mevcut, filtrelerle birlikte sana 600 TL ye vereyim.

Gel bili bili gates
Toplam Hit: 3400 Toplam Mesaj: 9