Boot.Inı Dosyası Bulunamıyor.(Yardım)
-
arkadaşlar en son benim pc ye bişiler olmutu ondan sonra format attığımda bu uyarıyı verdi. bir daha hiç gitmedi verilen uyarıda
Geçersiz Boot.ini
c/windows konumundan önyükleniyor..
bu görünürde çok fazla bir sorun yaratmadı ve bootla alakalı bişey gerçi ama biraz performans düşüklüğü seziyorum bilgisayarımda. ne gibi sorunlara yol açar ? ve çözümü warmıdır?
-
Ha bu arada tabi windows açılırken daha dos ekranında gösteriyor ama ekliyim dedim genede karışıklık olmasın :)
-
boot dosyası olmadan windows başlamaz ki hoca. cd de eksiklik olabilir başka bir cd ile denemekte fayda var.
-
bak dikkat ettiysen c:/windows konumundan önyükleniyor dedim normal olarak direk boot etmiyor ini dosyasını yükleyerek boot ediyor
-
hocam büyük ihtimal acılış bozulmuş
fixboot ve fixmbr isimli 2 dosya wardır windows boot cd sinde recovery bölümünde google 2 sininde kullanımını sor o cevap verir sana :) saat 5.50 olduda yatacam :)
-
rene yatmış ben cvp veriim
takıyosun xp cd ni kurtarma konsolu geyiğine giriyosun.
konsol açıldıktan sonra fixmbr komutunu yazıyosun o sana gayet güzel bi şekilde düzenleyip mbryi geri verio
-
metin belgesini aç içine
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectyaz ve boot.ini olarak kaydet sonra onu c:\windows dizinine at bu kadar basit..
artık sorun çözülmüştür..
-
boot.ini dosyası başlangıç seçeneklerini gösterir. Kullanıcı, bu seçenekler arasından Windows XP’yi seçer.
Hata iletisi:
Hata çıktısı “boot.ini dosyası eksik”.
Çözüm:
Boot kaydını onarmak zorundasınız. Bunun için kurtarma konsolunda bootcfg /rebuild komutunu girin.
-
Bilgisayarım ı sağ tıkla özellikler de açılan pencerede gelişmiş seçeneğini seç altta Başlangıç ve Kurtarma diye bir bölüm var ordaki ayarlar butonunu tıkla
Açılan pencerede düzenle diye bir buton var onu tıklayarak boot.ini dosyanı değiştirebilirsin bak bakalım sorun varmı..
aşağıdaki benim boot.ini kendininkiyle kıyaslayıp hata varsa düzeltirsin.. :)
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect