Boot.Inı Dosyası Bulunamıyor.(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Erkek

arkadaşlar en son benim pc ye bişiler olmutu ondan sonra format attığımda bu uyarıyı verdi. bir daha hiç gitmedi verilen uyarıda

Geçersiz Boot.ini

c/windows konumundan önyükleniyor..

bu görünürde çok fazla bir sorun yaratmadı ve bootla alakalı bişey gerçi ama biraz performans düşüklüğü seziyorum bilgisayarımda. ne gibi sorunlara yol açar ? ve çözümü warmıdır? 

Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Erkek
    Ha bu arada tabi windows açılırken daha dos ekranında gösteriyor ama ekliyim dedim genede karışıklık olmasın :)

Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    boot  dosyası olmadan windows başlamaz ki  hoca. cd de eksiklik olabilir başka bir cd ile denemekte fayda var.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Erkek
    bak dikkat ettiysen c:/windows konumundan önyükleniyor dedim normal olarak direk boot etmiyor ini dosyasını yükleyerek boot ediyor

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

hocam büyük ihtimal acılış bozulmuş

fixboot ve fixmbr isimli 2 dosya wardır windows boot cd sinde recovery bölümünde google 2 sininde kullanımını sor o cevap verir sana :) saat 5.50 olduda yatacam :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

rene yatmış ben cvp veriim

takıyosun xp cd ni kurtarma konsolu geyiğine giriyosun.

konsol açıldıktan sonra fixmbr komutunu yazıyosun o sana gayet güzel bi şekilde düzenleyip mbryi geri verio 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Galadio
    Galadio's avatar
    Erkek

metin belgesini aç içine

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

yaz ve boot.ini olarak kaydet sonra onu c:\windows dizinine at bu kadar basit..

artık sorun çözülmüştür..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    boot.ini dosyası başlangıç seçeneklerini gösterir. Kullanıcı, bu seçenekler arasından Windows XP’yi seçer.

Hata iletisi:

Hata çıktısı “boot.ini dosyası eksik”.

Çözüm:

Boot kaydını onarmak zorundasınız. Bunun için kurtarma konsolunda bootcfg /rebuild komutunu girin.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MRT_Ge-Force
    MRT_Ge-Force's avatar
    Erkek

Bilgisayarım ı sağ tıkla özellikler de açılan pencerede gelişmiş seçeneğini seç altta Başlangıç ve Kurtarma diye bir bölüm var ordaki ayarlar butonunu tıkla

img50/4672/adsz1ml0.gif

Açılan pencerede düzenle diye bir buton var onu tıklayarak boot.ini dosyanı değiştirebilirsin bak bakalım sorun varmı..

http://img115.imageshack.us/img115/7387/adsz2ke2.gif

aşağıdaki benim boot.ini kendininkiyle kıyaslayıp hata varsa düzeltirsin.. :)

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Toplam Hit: 2870 Toplam Mesaj: 9