BOOTMGR Hatası (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek
    s.a. müridler elime bi laptop geçti de ByRON marka bunun biosuna şifre koymuşlar onu buldum tesadüf ama açıldığında da BOOTMGR eksik yeniden başlat diye hata veriyo ve her seferinde de aynısını yapıyo .. ne yapmam gerekir bilenler yardımcı olabilirler mi?Teşekkürler..

üşeniyorum,öyleyse yarın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek
    konuyu yanlış yere açmışım şimdi farkettim ama ilk defa konu açtığımdan böyle oldu kusura bakmayın :S

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    formatı çak derim ben

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek

karaconda bunu yazdı:
    -----------------------------
    formatı çak derim ben

hocam bu durumdayken cd den nasıl başlatabilirim onu bulamadım :S

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek
    yok mu yardımcı olabilecek mürid :S

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    Whybe bunu yazdı:

karaconda bunu yazdı:
    formatı çak derim ben

hocam format lazım  ona biosa girdikten sonra advanced cmos features ten
    boot device bölümüne girip;
    First boot device  =cd rom
    Second boot device =Hard disk olarak ayarlayıp f10 (kaydet) diyerek çıkıyoruz. sonrası cd den başlıyor zaten

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:
    Whybe bunu yazdı:

karaconda bunu yazdı:
    formatı çak derim ben

hocam format lazım  ona biosa girdikten sonra advanced cmos features ten
    boot device bölümüne girip;
    First boot device  =cd rom
    Second boot device =Hard disk olarak ayarlayıp f10 (kaydet) diyerek çıkıyoruz. sonrası cd den başlıyor zaten

anladım hocam da durum ilginç ilk açılır açılmaz enter password istiyo onu buldum parolayı yazdığım gibi de bootmgr eksik ctrl+alt+del yapın diyo başka da bişi demiyo :S

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    şimdi bunun 2 türlü nedeni var hocam.

1.si pc ye usb bellek yada harici hard disk takılıdır ve pc boot olurken bunlardan birini görüyodur ve doğal olarak sistem boot olamıyodur.
    2.si ise grub ayarlarında sorun vardır yani pc grub ekranında yüklü olan işletim sistemi listelenmiyodur ve sistem boot olamıyodur. grub ayarlarını da bi live cd ile hallet dicem ama çok karışık bi iş yani bulaşmana değmez. eğer sistemin kurulu olduğu bölümde çok önemli verilerim var diyosan yardımcı olabilirim tabi bu 2. seçenekse sorunun :)

aslında bi 3. seçenek daha var ama bundan kaynaklandıını pek sanmıyorum. o da şudur ki bios tan boot ayarlarına gir ve eğer ilk seçenek floopy ise onu disable et çünkü bazen bu da sorun verebiliyo.

hiç uğraşamam diyosan da at formatı kurtul :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Whybe
    Whybe's avatar
    Erkek

Quetzalcoatl bunu yazdı:
    şimdi bunun 2 türlü nedeni var hocam.

1.si pc ye usb bellek yada harici hard disk takılıdır ve pc boot olurken bunlardan birini görüyodur ve doğal olarak sistem boot olamıyodur.
    2.si ise grub ayarlarında sorun vardır yani pc grub ekranında yüklü olan işletim sistemi listelenmiyodur ve sistem boot olamıyodur. grub ayarlarını da bi live cd ile hallet dicem ama çok karışık bi iş yani bulaşmana değmez. eğer sistemin kurulu olduğu bölümde çok önemli verilerim var diyosan yardımcı olabilirim tabi bu 2. seçenekse sorunun :)

aslında bi 3. seçenek daha var ama bundan kaynaklandıını pek sanmıyorum. o da şudur ki bios tan boot ayarlarına gir ve eğer ilk seçenek floopy ise onu disable et çünkü bazen bu da sorun verebiliyo.

hiç uğraşamam diyosan da at formatı kurtul :)

pc laptop hocam hiç bişey takılı değil üzerine .. ilk aldığımda pc yi açtım direkt olarak enter password çıktı şifreyi de tesadüf buldum..neyse sonra şifreyi girer girmez bootmgr eksik ctrl+alt+del yapın diyo ne yaptıysam olmadı hiç bir bios ayarına ulaşamıyorum cd felan da denedim işletim cd si takmayı okuyo gibi oluyo ama yine aynı uyarıyı veriyo.. önüme bişiler çıksa seçenek olarak belki yapıcam kurcalıcam ama hep aynı ileti :S

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    eğer şifreyi girer girmez bu hatayı alıyosan büyük bi ihtimal şifren yanlış o zaman :) sen yinede pc açılırken del tuşuna aban bakalım bios açılıcak mı :)

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

anladım hocam da durum ilginç ilk açılır açılmaz enter password istiyo onu buldum parolayı yazdığım gibi de bootmgr eksik ctrl+alt+del yapın diyo başka da bişi demiyo :S

hocam anakart üzerindeki bios pili  var onu çıkartıp 5-10 sn sonra takarsan o ilk şifreyi  kaldırmıs olursun bootmgr eksik  demesi de  bence format istediğinden şifreyi yanlış girdiğinden değil zaten yanlış girsen tekrar doğru şifre ister yanı sonuç olarak o pili çıkartırsan bios ayarları sıfırlanır ve açılışta şifre istemez sistem yoğun girişte sorun yaşıyorum cevap yazana kadar 15-20 dk geçti bilginize

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
Toplam Hit: 2578 Toplam Mesaj: 11