Bootstrap Google Analytics Sorunu
-
Bootstrap ile yenilenen bir sitenin eski indexlerini hala gösterip yenileri indexlememesi üzerine analytics ekleyim dedim ama kafama takıldı.
Analytics kodlarını tek tek tüm sayfalara mı eklemem gerekiyor ?
-
Google WebMaster Tool'dan yeni robot.txt ve index'ini gösterttin mi Botlara gelip tarasınlar diye.?
-
Master bunu yazdı
Google WebMaster Tool'dan yeni robot.txt ve index'ini gösterttin mi Botlara gelip tarasınlar diye.?
Webmaster Tool'a ekledim onaylattım hocam. Analytics de eklemek istiyorum.
Edit// Söylemeyi unuttum site yenilenmeden önce webmastertools'a kaydedilip sitemap yollanmış. Ben Webmastertool'a kendi hesabımdan kaydettiğimde nedense daha önce gönderilen sitemap ve daha önceki analiz bilgileri webmaster tools'ta gözüktü. Sorun belki eski sitemap'tır diye düşündüm şimdi onu kaldırdım.
Megalados tarafından 12/Eyl/19 16:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Sitenin yazılımını bilmiyorum ancak önemli olan her sayfada çalışması bunun için eğer header kısmını her sayfada include ediyorsan oraya eklemelisin.
Eğer index içinde main vs. diye include ediyorsan index içerisine almalısın.
Statik bir site kullanıyorsan evet tüm sayfalara ekleyeceksin.
Index konusuna gelince google admin console'dan sitemap bağlantısını görüyorsan eskisini kaldırıp yenisini eklersin.
Ancak google aramalarında eski sonuçların kalkması zamana dayalıdır. Eğer hemen kalksın istersen tek tek linkleri kaldırma talebi göndermen gerekir.
Yeni indexler içinde siteharitası gönderirisen kısa sürede görünecektir.
blutarm tarafından 12/Eyl/19 16:58 tarihinde düzenlenmiştir -
blutarm bunu yazdı
Sitenin yazılımını bilmiyorum ancak önemli olan her sayfada çalışması bunun için eğer header kısmını her sayfada include ediyorsan oraya eklemelisin.
Eğer index içinde main vs. diye include ediyorsan index içerisine almalısın.
Statik bir site kullanıyorsan evet tüm sayfalara ekleyeceksin.
Index konusuna gelince google admin console'dan sitemap bağlantısını görüyorsan eskisini kaldırıp yenisini eklersin.
Ancak google aramalarında eski sonuçların kalkması zamana dayalıdır. Eğer hemen kalksın istersen tek tek linkleri kaldırma talebi göndermen gerekir.
Yeni indexler içinde siteharitası gönderirisen kısa sürede görünecektir.
Static. Tek tek ekleyecez o zaman.