folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Borland C++ İle Postgresql Bağlantısı (Dll Dosyasından Fonksiyon Çağırma)(Yardım)

Borland C++ İle Postgresql Bağlantısı (Dll Dosyasından Fonksiyon Çağırma)(Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    libpq.dll kullanarak postgresql bağlantısı yapabilen var mı?sadece libpq.dll dosyasını yükleyip içinden 1 fonksiyonu çalıştıran örnek olsa yeterli.Postgresql dökümanlarından gerekli fonksiyonları buldum fakat dll dosyasındaki fonksiyonları çalıştıramıyorum.Codegear rad studio 2009 kullanıyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Biraz kendi kendime konuşmuş gibi olacak ama sonunda hallettim buraya da yazayım lazım olan olur belki:)

implib libpq.lib libpq.dll komutu ile dll dosyasından lib dosyası oluşturulur (implib dosyası borland'ın klasöründe mevcut).Add to project ile lib dosyasını projeye ekleyin.

__declspec(dllimport) ConnStatusType __stdcall PQstatus(const PGconn *conn); şeklinde fonsksiyon tanımlandıktan sonra kullanılabilir.Postgresql kullanacak olanlar libpq-fe.h dosyasını include etsinler ve içindeki kullanacakları tüm fonksiyonları bu kalıba göre düzenlesinler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
     Kendin pişir kendin ye :)

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 2545 Toplam Mesaj: 3