Boru Muhabbeti!
-
Selam arkadaşlar,
ne zamandır merak ettiğim, ufak tefek bilgi sahibi olduğum bi konu hakkında derin bilgi almak için yazıyorum.
Bizim forumda bir "boru" muhabbeti dönüyor, bu muhabbet nedir? :)
Bi arkadaşım eskiden "hack zamanlarında" TBT tarafından hacklendiği belli olsun diye index sayfasına "soba borusu", "mavi boru" gibi resimler ekleniyor demişti :), ayrıca ne zaman siteye girip ana sayfadaki tahribat toolbardaki "boru"lafını görsem gülmeye başlıyorum :d
Bu olayın tamamını merak ediyorum, özellikle eski üyelerden bu "boru efsanesini" dinlemek istiyorum.
saygılar:)
-
arkadaşlar - eski üyeler hadi ya gözünüzü seveyim bişeyler anlatın...
-
hiç duymadım
-
Çok eskilere dayanıyor,
2003 civarı başladı sanırım,
Normalde standart indeximiz vardı siyah üzerine turuncu yazılı, fazla yazı yazmazdı, sadece elemanların ismi, ve altında teşekkürler bölümü yazan tahoma 2 punto :)
Fakat, böle ileri geri konuşup indirdiğimiz elemanlar için altına bir acıklama yazısı yazmak gerekiyordu, açıklama yazılarıyla başladı fazla gevezelik ederseniz alın size boru gibi indexi döşeriz diye :)
Sonra mavidenize index bastığımızda ana sayfasına fıratpen koyduk :)
Bu olay bi cok yere cıkınca, işte medyatik hacker hacklendi diye, resimlerdede hep aynı fıratpen boru :)
Sonra o indexi kullanmaya başladık...
tabi yukarda yazdıklarımın hepsi yalandır, çünkü bahsedilen olayların hepsi Tcknın 243. maddesine göre yasaktır...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Çok eskilere dayanıyor,
2003 civarı başladı sanırım,
Normalde standart indeximiz vardı siyah üzerine turuncu yazılı, fazla yazı yazmazdı, sadece elemanların ismi, ve altında teşekkürler bölümü yazan tahoma 2 punto :)
Fakat, böle ileri geri konuşup indirdiğimiz elemanlar için altına bir acıklama yazısı yazmak gerekiyordu, açıklama yazılarıyla başladı fazla gevezelik ederseniz alın size boru gibi indexi döşeriz diye :)
Sonra mavidenize index bastığımızda ana sayfasına fıratpen koyduk :)
Bu olay bi cok yere cıkınca, işte medyatik hacker hacklendi diye, resimlerdede hep aynı fıratpen boru :)
Sonra o indexi kullanmaya başladık...
tabi yukarda yazdıklarımın hepsi yalandır, çünkü bahsedilen olayların hepsi Tcknın 243. maddesine göre yasaktır...
helal olsun :)) -
rene abi iyi atmışsın hani bilmesem inanıcam böyle şeyler yaptığınıza =D
tck 243ü seviyoruz bizi koruyor
-
-----------------------------sandalyeden düştüm akıdhasghdıausgdauyı xD
-
ONUNCU BÖLÜM
Bilişim Alanında SuçlarBilişim sistemine girme
Madde 243 - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
Madde 244 - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
-
-----------------------------Süper xD