Boşanma Da Mal Paylaşımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

arkadaşlar eşler boşanacak yaşları büyük 50 civarı bir ev var 95 yılında yapılmış bu ev de kadının payı nedir mahkemeye verir vermez evi satması nasıl engellenebilir 2 tane de erkek çocuğu var ben şöle bir şey duydum 2000 yılından önce olduğu için kadının hakkı olmuyormuş filan nedir ne değildir açıklarmısınız

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sequoia
    sequoia's avatar
    Erkek

Yeni değişiklikle artık kadınla erkek arasında FARKLI BİR MAL PAYLAŞIM USÜLÜ SEÇİLMEMİŞSE, "edinilimiş mallara katılma" rejimi uygulanır.Ev evilikten sonra inşa edildiyse ve dediğim gibi başka paylaşım usülüde yoksa ev ortak mal sayılır ve boşanma durumunda 2 ye bölünür 2 çocuğunun pay durumu miras hukukuna göre düzenlenir. Anne veya babanın ölümü durumunda miras çocuklar arasında bölüşülür,boşanılan eşin miras hakkı yoktur.Boşanma davasıyla beraberde mahkeme direk mallar üzerine şerh koyar ve satışını engeller,satış yapılsa dahi şerh yüzünden geçersiz olur.Davanın sonucuna göre şerh ya kalkar,ya devam eder.Yıl olayıda kanun değişikliğinin tarihi ile ilgili zannediyorum bu usül 2000li yılların başında getirilmişti galiba ve medeni kanunda bazı istisnalar dışında geriye yürümez yani değişen kanun geçmişe etkili değildir o yüzden öyle demiş olabilirler yani tam emin değilim ama genel hatlarıyla böyle yinede bi avukata danışın,bilgilerimin doğruluğna kefil de değilim

Neden?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

şu işin net cevabını almam lazım evlilikten sonra yapılmış ev ama bu 2000 den sonra ise farklıymış ya onu öğrenmem lazım

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

up+karatahta nın sitesi neydi ya

Toplam Hit: 1345 Toplam Mesaj: 4